Zwitserse Witte Herder Kennel Crystal Moon  sinds 1996 Berger Blanc Suisse White Swiss Shepherd Dog  pups puppies rashond raad van beheer Breeze import honden dekreuen rasvereniging rasclub rzwh werkhoond
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Photo Lex Iding for Crystal Moon

WE HEBBEN NIEUWS!

 

Rondom 28 december verwachten wij pupjes

 
Al even keken we uit naar de loopsheid van Jade en hadden we de hoop dat Ozai, de zoon van Fender, zijn debuut mocht maken als vader van de pupjes. Jade had echter een eigen agenda en besloot eerder loops te worden waardoor de plannen in het water vielen omdat Ozai nog niet naar de fokgeschiktheidskeuring was geweest. Nog een loopsheid wachten vond ik geen optie ivm de leeftijd van Jade! Na de nodige afwegingen ontstond het idee om gebruik te maken van de mogelijkheid om niet alleen onze geweldige Kayoz te gebruiken, maar ook om deels terug te grijpen op het oorspronkelijke plan en Ozai's vader Fender in te zetten.

Op deze manier kunnen we met een enkel nestje extra divers fokken, iets wat ik een mooi idee vind voor het laatste nestje van Jade.
Uiteraard wordt dit nestje volledig gefokt volgens de regels van de rasvereniging en kennelclub. Door middel van DNA zal ouderschapsverificatie plaatsvinden zodat met 100% zekerheid bewezen wordt dat de ouders op de stamboom ook echt de ouders zijn!

We verwachten langstok pups omdat beide reuen dit vererven maar ook stokhaar pups via Fender.

Na 4 spannende weken zijn we afgelopen week voor de echo naar de kliniek geweest en volgens de dierenarts kunnen we op 5+ pupjes rekenen, daarmee kunnen we alle kanten op ;) Mede omdat dit nestje rondom de feestdagen geboren zal worden zullen we voor alle zekerheid een week voor de uitgerekende datum een röntgenfoto laten maken om het definitieve aantal te kunnen zien zodat we niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Daarna zal het tot aan de DNA uitkomst erg interessant zijn om te speculeren over wie de uiteindelijke vader is waarbij de mogelijkheid bestaat dat de pups slechts van 1 reu blijken te zijn. We zijn in ieder geval nu al heel erg benieuwd!
 
Wij nemen voor dit bijzondere nestje nog een enkele reservering aan. Stuur bij interesse een mailtje voor meer informatie!

     
STAMBOOM VAN DE PUPJES VAN KAYOZ

   X-citing X-Factor de Kupal Kuyen

  Chacal do Vale do Iquiry   Andy do Vale do Iquiry
  Meg do Rancho O Pastor
  Maja White so White   Ralph White so White
  Princess de Blancos del Sur
   VF Imperial Gem of Jade   VF Maximus's Polar Bear    Tate's Maximus
  Sadie von Wohlen Heidi
  VF Mahealani vom Heavenly Clouds   Zorro Blanco II
  VF Skye's Blue Thunder
 
STAMBOOM VAN DE PUPJES VAN FENDER

   Bellevue Footloose and Fancy Free

  Bellevue's Falko vom Silver Raye   Arko vom Moyer Haus
  Angelic's Silver Raye
  Silberne Fraulein von Bellevue   Ryker Stone
  Sadie Malie Louise
   VF Imperial Gem of Jade   VF Maximus's Polar Bear    Tate's Maximus
  Sadie von Wohlen Heidi
  VF Mahealani vom Heavenly Clouds   Zorro Blanco II
  VF Skye's Blue Thunder
 
 
 
 

Wij fokken volgens de richtlijnen van de erkende rasvereniging VZWH en de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland.
Onze pupjes worden in de huiskamer geboren waar zij ook hun vaste slaapplaats hebben zodat ze optimaal in aanraking komen met allerhande dagelijkse geluiden en bezigheden! Daarnaast besteden wij ruime aandacht aan allerlei aspecten van de socialisatie zodat onze pupjes gesocialiseerd naar hun nieuwe baasjes kunnen verhuizen. Uiteraard worden onze pups voorzien van een ID chip, zijn onze pupjes in het bezit van een officiële stamboom en een DNA profiel als bewijs dat de ouders ook daadwerkelijk de ouders zijn.

Neem ook gerust een kijkje op de sites van ons O nestje om een impressie te krijgen van de eerste 8 weken in het leven  van een Crystal Moon pupje >> O-NESTJE

Mocht u interesse hebben in een Crystal Moon pupje dan kunt u contact opnemen voor meer informatie.
 

Door de wetgeving waarbij pups pas op een leeftijd van 15-16 weken naar het buitenland mogen verhuizen na een rabiësvaccinatie en 21 dagen incubatietijd, hebben wij helaas moeten besluiten geen pupjes meer naar het buitenland te laten verhuizen.

 

 
 
                                                               
                                                                        ©  2000-2023 Y. Philippi  Do not use or reproduce anything from the Crystal Moon website without written permission