Zwitserse Witte Herder Kennel Crystal Moon  sinds 1996 Berger Blanc Suisse White Swiss Shepherd Dog  pups puppies rashond raad van beheer Breeze import honden dekreuen rasvereniging rasclub rzwh werkhoond
 
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 
 

Wij zijn totaal in onze nopjes met onze 'American Dream' Jade. Een prachtige langstok teefje met unieke bloedlijnen die ik al 2 jaar in het oog hield. Bij het eerste contact met haar fokker was haar mamma Cloud zelf nog een jonge hond. Toen zij belangrijke gezondheidstesten glansrijk doorstond hoopten wij op een pupje van haar en de knappe reu Bear. De blijdschap was dan ook enorm toen bleek dat de fokker van plan was deze combi inderdaad te maken en ik hoefde dan ook niet na te denken om me op de lijst te laten zetten voor een pupje. Maar liefst 4 teefjes werden er geboren en ik had eerste keuze. Ik had mijn oog al snel op 2 dametjes laten vallen en niet lang daarna heb ik voor Jade gekozen en ohhhhh wat ben ik daar blij mee. Na een lange reis vanuit San Francisco is ze op 10 oktober 2017 aangekomen in Amsterdam. Wat een spannend moment! Zo lang naar uitgekeken en daar is ze dan eindelijk.

Jade is een langstokje en heeft een heerlijk onbevangen karakter waarbij ze ondernemend, zelfstandig, open en vrij alles benaderd.


 


 


         
         
         
         

   VF Maximus's Polar Bear 

  Tate's Maximus   Sir Samuel Spencer Shute
  Miss Silver Belle Spencer Shute
  Sadie von Wohlen Heidi   Cody of Cottenwood
  Cheyenne of Cottonwood
   VF Mahealani vom Heavenly Clouds   Zorro Blanco II   Polo Alvarez
  Catrina Tapia Romero
  VF Skye's Blue Thunder   Ardtalamcu Sno' on Nevis
  Sadie von Wohlen Heidi
   


  Herkomst : Amerika
  Hoogte : 58 cm
  Gebit : Compleet schaargebit keuring RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED VRIJ
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rug : Röntgenologisch vrij  '19- 7 lendenwervels
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/DM
  von Willebrands Disease : N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Hypofysaire dwerggroei : N/N (VRIJ)
  Beharing : Langstokhaar (L/L)
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificaat RZWH 2019
 
  Jade is getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embark" DNA test. Ze is in totaal op 171 genetische afwijkingen getest waaronder verschillende erfelijke afwijkingen die gevalideerd zijn voor ons ras. Ze is voor geen enkele afwijking lijder en een gezonde drager van SOD1. Ze kan deze afwijkingen dus ook niet overdragen aan haar nakomelingen. Daarnaast is haar DNA getest op een groot aantal kenmerken die we kunnen gebruiken binnen de fokkerij.
 

 


Ik ben totaal verliefd op onze Finse aanwinst Shae. Shae is een stokhaar teefje met een prachtige expressie en uitmuntende bouw uit bloedlijnen die hoog op mijn wenslijstje stonden. Haar moeder is een hele lieve Engelse dame en haar vader een stoere reu uit Amerika. Een bont gezelschap dus en dat is nu precies waardoor ik als een blok viel voor een meisje uit deze combinatie.

Door de regels waarbij een hond pas 21 dagen na de rabiësvaccinatie naar Nederland geïmporteerd mogen worden moesten we dus extra lang wachten tot we dit knappe Finse meisje in onze armen konden sluiten. Na een hele goede vlucht zette Shae in april 2019 haar eerste stapjes op Nederlandse bodem. Door haar blije en innemende karaktertje is Shae al helemaal opgenomen in de Crystal Moon roedel. Ik wil de fokker van Shae enorm bedanken dat ik één van haar bijzondere pupjes in mijn hart mocht sluiten.

Shae is inmiddels een 'volwassen dame' maar wel tussen aanhalingstekens want ondanks haar leeftijd gedraagt ze zich nog steeds vaak als een grote pup! Ondanks dat ze nooit een showhond zal worden heeft Shae ringtraining gevolgd en mocht ze haar skills in praktijk laten zien tijdens de fokkeuring eind 2021 wat ze met een goedkeuring voor fokdoeleinden heeft afgesloten. Trots op deze fijne dame. Inmiddels heeft Shae haar eerste nestje pups gehad en ontpopte zich als een fijne moeder, we plannen in 2024 haar tweede nestje. Kijk op de planning pagina voor het laatste nieuws!


 


 


         
         
         
         

   Royal Praderio Born in the USA

  Royal von Tasz Classic   Reeves Royal Angus von Tasz
  Wytecliff's Royal Crimson Ruby
  Royal I'm Here for the Party   Royal Fit to be Tied
  Royal Lady Isis IQ
   Let them Talk More of Safe Guardian's   Hamshill White Wizard of Kabokane   Kenmillto Reflection
  Snow Ice Beauty
  Kenmilleven Ceres   Daydream Tripper
  Mistletoe Milly
   
 


  Herkomst : Finland
  Hoogte : 60 cm
  Gebit : Compleet schaargebit keuring VZWH 
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED VRIJ
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rug : Röntgenologisch vrij  '20- 7 lendenwervels
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/DM
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ) 
  HUU : N/N (VRIJ) 
  Hypofysaire dwerggroei : N/N (VRIJ)
  Cerebellaire Hypoplasie : N/N (VRIJ)
  Beharing : Stokhaar (K/K)
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificaat VZWH 2021
     
  Shae is getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embark" DNA test. Ze is in totaal op 191 genetische afwijkingen getest waaronder verschillende erfelijke afwijkingen die gevalideerd zijn voor ons ras.  Ze is voor geen enkele afwijking lijder en een gezonde drager van SOD1. Ze kan deze afwijkingen dus ook niet overdragen aan haar nakomelingen. Daarnaast is haar DNA getest op een groot aantal kenmerken die we kunnen gebruiken binnen de fokkerij.


 


Wat vond ik het moeilijk om uit het nestje van Jade en Lad een teefje te kiezen. Stuk voor stuk leuke pups met pluspunten en natuurlijk ook minpunten. En dan hadden we ook nog stokhaar pupjes en langstokjes in het nestje en eigenlijk ging mijn voorkeur op voorhand uit naar een langstokje. Ik heb dan ook tot het laatste erg getwijfeld en uiteindelijk besloten gewoon het teefje te kiezen die mijn aandacht trok vanaf dat ze een week of 3 oud was. Een intuïtieve keuze dus! Hoe dan ook, het is een super leuk pupje met mooi pigment en een prachtige witte stokhaar vacht, ze heeft super donkere ogen en neusje om te speuren ;)

Inmiddels is Texa uitgegroeid tot een hele fijne stabiele dame, haar eerste gezondheidsuitslagen zijn perfect en heeft ze de fokkeuring positief doorlopen waarna ze in 2023 haar eerste nestje pups heeft gehad waarvan we allemaal erg hebben genoten.

Texa woont bij Willeke.


 


 


       

 

         
         
         

  Elorah Sapphire Lad

  Elorah Kari's Kobber   Whitemile Akira
  Elorah Catalyst
  Britton's Penny   La Raj Dreamboy
  La Raj Diamond Dove
  VF Imperial Gem of Jade   VF Maximus's Polar Bear   Tate's Maximus
  Sadie von Wohlen Heidi
  VF Mahealani vom Heavenly Clouds   Zorro Blanco II
  VF Skye's Blue Thunder
 


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : 61 cm
  Gebit : Compleet schaargebit keuring VZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED VRIJ
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rug : Röntgenologisch ok '22 - 7 lendenwervels
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/DM
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Hypofysaire dwerggroei : N/N (VRIJ)
  Beharing : Stokhaar (K/L = langstok dragend)
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificaat RZWH 2022
     
  Texa is getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embark" DNA test. Ze is in totaal op 219 genetische afwijkingen getest waaronder verschillende erfelijke afwijkingen die gevalideerd zijn voor ons ras. Ze is voor geen enkele afwijking lijder en een gezonde drager van SOD1. Ze kan deze afwijkingen dus ook niet overdragen aan haar nakomelingen. Daarnaast is haar DNA getest op een groot aantal kenmerken die we kunnen gebruiken binnen de fokkerij.

 


Uit het tweede en tevens laatste nestje van onze bijzondere Kaya met de eveneens bijzondere Australische reu Rastus hebben we een al even bijzonder meisje aangehouden. Kaya verraste en verblijde ons met maar liefst 12 pups waarvan 8 teefjes dus keuze te over. Dat meer keuze niet automatisch makkelijk betekent bleek ook nu maar weer eens. Ik heb tot 7,5 week getwijfeld maar uiteindelijk de knoop doorgehakt en is de keuze gevallen op een prachtig langstok pupje dat naar de naam Luca luistert. Luca heeft een mooie vacht, de allerliefste donkere oogjes en zoals het er nu naar lijkt het doortastende karakter van haar moeder. Dat belooft wat ;)

We zijn erg blij met haar en zijn erg in onze nopjes met hoe ze is uitgegroeid. Inmiddels zijn alle officiële gezondheidsuitslagen perfect en heeft ze het niet onverdienstelijk gedaan op de hondenshows met mooie Uitmuntende beoordelingen en hoge plaatsingen. Inmiddels is deze dame in 2023 goedgekeurd door de rasvereniging voor fokdoeleinden en gaan we zoetjes aan op zoek naar een mooie lover die aan onze strenge eisen voldoet. Zodra er nieuws is zullen we dat melden op de planning pagina.

Luca woont bij Erik en Marianne.


 


 


       

 

         
         
         

  Elorah Zeta Rastus

  Elorah Phoenix   Phoenix Bryan's Boy
  MCFarlane's Molly
  Ladyhawk White Beauty   Ladyhawk Bluey
  Ladyhawk Dolly
  Crystal Moon's Ice Ice Baby   Egeborg's Ghandi   Egeborg's Aslan
  Assia's Alina Tikka
  Phoebe aen den Noordendijck   Otso's Obsidian Taien
  Hope and Glory aen den Noordendijck
 
 

 

 


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : 59.5 cm
  Gebit : Compleet schaargebit keuring VZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED VRIJ
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N (VRIJ)
  Rug : VRIJ: LTV0 - 7 lendenwervels - OCD S1 normaal
  von Willebrands Type 1 : N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Beharing : Langstokhaar
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificaat VZWH 2023
     
  Luca is getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embark" DNA test. Ze is in totaal op 254 genetische afwijkingen getest en voor alle afwijkingen vrij bevonden en kan deze dus ook niet door geven aan haar nakomelingen. Daarnaast is haar DNA getest op een groot aantal kenmerken die ook handig zijn om rekening mee te houden binnen de fokkerij.

 


Uit het laatste nestje van onze bijzondere Australische Reeva en het eerste nestje bij ons zelf van onze Amerikaan Fender hebben we een stoer stokhaar teefje aangehouden die we de naam Jaima hebben toebedeeld. Het is een stokhaar dametje met een hele mooie bouw en mooie witte vacht. Ze houdt héél erg van knuffelen en iedereen die hier komt wordt dat dan ook snel duidelijk gemaakt. Thuis is ze een hele chille dame die uiteraard wel graag speelt. Andere honden is niet zo haar ding maar gelukkig heeft ze een eigen roedel om mee te ravotten. Jaima heeft het ook al erg verdienstelijk gedaan op de hondenshows en werd met een uitmuntend beoordeeld en kreeg ook nog eens een mooie 1ste en 2de plaats.

We hopen dat ze in de toekomst in de voetsporen kan treden van haar bijzondere moeder Reeva maar voorlopig is ze nog een lekkere jonge blom en zullen we zien hoe ze zich verder ontwikkeld. Jaima is goedgekeurd voor fokdoeleinden door de rasvereniging. Omdat wij pas vanaf 3 jaar met een teefje fokken zijn er nog geen concrete plannen voor een nestje.


 


 


       

 

         
         
         

  Bellevue Footloose and Fancy Free

  Bellevue's Falko vom Silver Raye   Arko vom Moyer Haus
  Angelic's Silver Raye
  Silberne Fraulein von Bellevue   Ryker Stone
  Sadie Malie Louise
  Synergy White Queen   Utopia Thor Furie   Cedargetter's Malachi
  Margritte's Xena
  Bimbadeen Snow Doll   Rosehill Zulu Warrior
  Rosehill Daisy Doll
 
 

 

 

 


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Compleet schaargebit keuring VZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED VRIJ
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/DM
  Rug : Röntgenologisch vrij  '23- 7 lendenwervels
  von Willebrands Type 1 : N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Hypofysaire dwerggroei : N/N (VRIJ)
  Beharing : Stokhaar
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificaat VZWH 2023

 


Deze kleine giggle is een dochter van onze Amerikaanse dame Jade en de bijzondere Yari. Een heel leuk en grappig langstok teefje. Op dit moment vragen we ons elke keer weer af of ze nu de looks heeft van haar moeder, van haar vader of een mix is van beide. We gaan het zien in de toekomst. Het is in ieder geval een lekker open en vrij meisje waarvan de verwachtingen hoog gespannen zijn.

Haar roepnaam is Dimple wat best goed past bij har stamboomnaam ;) We gaan dit kleine meisje eerst groot laten worden en hopelijk heeft ze al het goede van haar beide ouders meegekregen.

Deze knappe dame is inmiddels met vlag en wimpel door alle gezondheidsonderzoeken heen gerold en heeft ook al aan de fokgeschiktheidskeuring van de rasvereniging deelgenomen en met positief resultaat! Ze moet nog 1 showuitslag behalen en dan wordt de fokgoedkeuring definitief. We hebben geen haast dus pas ergens in 2024 zullen we haar voor een show inschrijven.

Dimple woont bij Richard en Marjolijn.


 


 


       

 

         
         
         

  Secret Diamond Yari vom Traum

  Bailots Oswald   Freantaceda Zeus' at Bail
  Bailots Charm
  Quicksands Pandemomium v. Traum   Surefire Special Forces
  Anna-Angie vom Haus Calanda
  VF Imperial Gem of Jade   VF Maximus's Polar Bear   Tate's Maximus
  Sadie von Wohlen Heidi
  VF Mahealani vom Heavenly Clouds   Zorro Blanco II
  VF Skye's Blue Thunder
 
 

 

 

 


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Compleet schaargebit keuring VZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED VRIJ
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/DM
  Rug : Röntgenologisch vrij  '23- 7 lendenwervels
  von Willebrands Type 1 : N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Hypofysaire dwerggroei : N/N (VRIJ)
  Beharing : Langstokhaar
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificaat OVB VZWH 2023

 


Mhairi is een Amerikaanse dame die in juli 2022 haar pootjes op Nederlandse bodem zette. Een allerliefst langstok pupje van al ruim 5 maanden toen. Ze komt bij dezelfde fokker vandaan als Fender en toen deze een prachtige -mijn grote wens- combinatie maakte hoefde ik geen twee keer na te denken om me op de lijst te laten plaatsen. Ik was dan ook super blij toen er voor mij een wit meisje geboren werd. Het heeft nog wel enige tijd geduurd voor ze naar Nederland kwam door alle formaliteiten. Inmiddels is Mhairi uitgegroeid tot een mooie jonge dame die nog volop in ontwikkeling is. Voor ons is ze de liefste en een grote knuffelkont, bij vreemden kijkt ze de kat even uit de boom. Verder is ze trouw, aanhankelijk, speels, waaks en is ze erg gelukkig in de groep.

We gaan haar ontwikkeling verder volgen en kijken wat de toekomst in petto heeft.

Deze dame is in 2023 voorgebracht bij 2 raskeurmeesters voor een aankeuring en ben ik erg blij te kunnen melden dat zij is goedgekeurd en inmiddels in het bezit is van een FCI stamboom als Zwitserse Witte Herder. Tevens is ze ook onder voorbehoud goedgekeurd voor fokdoeleinden en moeten we alleen nog aan 2 shows deelnemen wat we later in 2024 zullen doen.


 


 


       

 

         
         
         

  Von Shap's Son of a Gun

  Aspenacre Ruger von der Shap   Silverskys Indigo Night
  Lawries Bright Ruby
  Ayers Legends Mira Edelweiss von Shap   Ayers Legends Keystone of Chaparral
  Ayers Legends Ms. Dixie
  Bellevues Artisma Splash   Rommel by Lear   Miskles Sir Ruger
  Heidi Sue's Shadow
  Dutches by Lear   Isis Tai Shan Panda
  Tam's Daisy
 

 

 


  Herkomst : Verenigde Staten
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Compleet schaargebit keuring VZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED VRIJ
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 DM/N
  Rug : Röntgenologisch vrij  '23- 7 lendenwervels
  von Willebrands Type 1 : N/N (VRIJ) 
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Hypofysaire dwerggroei : N/N (VRIJ)
  Beharing : Langstokhaar
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificaat OVB VZWH 2023

 


Dit mooie langstok meisje is een dochter van Cacchia en Sky. In eerste instantie had ik het idee een reutje uit dit nest aan te houden maar na de moeizame bevalling van Cacchia hebben we besloten dat dit het enige nestje van Cacchia zou zijn en werden alle wensen nog eens tegen elkaar afgewogen met als resultaat dat we toch voor dit knappe teefje hebben gekozen.

Dit meisje heeft van haar baasjes de naam Vosje meegekregen en is een lief meisje met een zacht maar open en nieuwsgierig karakter. Ze heeft een prachtig pigment en mooie volle vacht. Op dit moment wordt volop gesocialiseerd en begint ze binnenkort aan de puppycursus. Wij hopen dat ze zich ontwikkeld zoals we verwachten en dat deze hoop voor voor de toekomst ooit in de voetsporen van haar lieve, mooie, stabiele en rustige mamma Cacchia zal treden.

Vosje woont bij Ruud en Engelien.


 


 


       

 

         
         
         

  Crystal Moon's Seize the Day

  Elorah Sapphire Lad   Elorah Kari's Kobber
  Britton's Penny
  VF Imperial Gem of Jade   VF Maximus's Polar Bear
  VF Mahealani vom Heavenly Clouds
  Crystal Moon's Match made in Heaven   Best Kept Secret de la Azzurra   Dos Blancos Roco
  Francesca de Lig-Ray Sakin
  Crystal Moon's Golden Light O'Love   Radiant Radar of Kimberly's Pride
  Crystal Moon's Say-So Sweety
 

 

 

 


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volgt
  Heupdysplasie : Volgt
  Elleboogdysplasie : Volgt
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Degeneratieve Myelopathie : Volgt
  Rug : Volgt
  von Willebrands Type 1 : N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Hypofysaire dwerggroei : N/N (VRIJ)
  Beharing : Langstokhaar
  Fokgoedkeuring : Volgt

 


In mijn on-going zoektocht naar bloedlijnen die een aanwinst zouden kunnen zijn voor de Zwitserse Witte Herder populatie werd ik getipt over een toekomstig nestje in Polen. Ik heb toen meteen contact opgenomen met de fokker en ik was helemaal blij toen ik op de reserveringslijst werd geplaatst. Nog veel blijer was ik toen er ook daadwerkelijk een paar witte herder meisjes werden geboren. Uiteindelijk voldeed één teefje aan al mijn wensen (en eigenlijk nog meer). Nadat ik de keuze had gemaakt begon het lange wachten tot ze eindelijk naar Nederland mocht afreizen.

Ik heb dit geweldige meisje de roepnaam Teagan gegeven. Teagan is een langstok dametje met een mooie volle witte vacht, erg aanhankelijk en mensgericht, heel open en vrij naar mensen toe en ook nog eens totaal niet onder de indruk van bv de stofzuiger of de maaimachine die toch behoorlijk wat lawaai maakt. Ze gedraagt zich voorbeeldig met de andere honden in de roedel en werd ook snel in de groep opgenomen. Een groot compliment voor haar fokker is dan ook erg op zijn plaats!

Ik ben ècht super blij met haar en hoop dat mijn toekomstdromen uit zullen komen. Zover is het nog lang niet en gaat Teagan eerst nog een hoop puppy- en puberstreken uithalen en wie weet welke avonturen ze nog gaat meemaken! Wij gaan in ieder geval van haar genieten!


 


 


       

 

         
         
         

  Bi Lake Hobo Scrato Z Nysy

  Frodo Schwarz Wolf   Ayreon of Stargazer
  Indiana dur Scrato Z Nysy
  Rabiya Otsana Scrato Z Nysy   Only Yankee Boy vom Schwarzen Panther
  Summer Dream of Ice vom Schwarzen Panther
  Xoco Silverwolf Scrato Z Nysy   Congo Magic Black   King vom Hof Grebe
  Puenta Herbu Czarny Wilk
  Shoshony Wild Girl vom Schwarzen Panther   Eragon Santiago Nazar Avalon of Empire
  Elekrta Tayla
 

 


  Herkomst : Polen
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volgt
  Heupdysplasie : Volgt
  Elleboogdysplasie : Volgt
  MDR1 gendefect : Volgt
  Degeneratieve Myelopathie : Volgt
  Rug : Volgt
  von Willebrands Type 1 : Volgt
  Hemofilie A Factor VIII : Volgt
  Maligne Hyperthermie : Volgt
  HUU : Volgt
  Hypofysaire dwerggroei : Volgt
  Beharing : Langstokhaar
  Fokgoedkeuring : Volgt

 

 
 

 

                                                               
                                                                        ©  2000-2024 Y. Philippi  Do not use or reproduce anything from the Crystal Moon website without written permission