Zwitserse Witte Herder Kennel Crystal Moon  sinds 1996 Berger Blanc Suisse White Swiss Shepherd Dog  pups puppies rashond raad van beheer Breeze import honden dekreuen rasvereniging rasclub rzwh werkhoond
 
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 
 

De Crystal Moon roedel is uitgebreid met een aantal nieuwe aanwinsten waarvan de toekomstverwachtingen hooggespannen zijn. Uit ons tweede nestje van Nala hebben we een mooi stokhaar meisje aangehouden met als stamboomnaam Crystal Moon's Golden Light O'Love en als roepnaam Djazz. Een citaat uit het verslag van de puppy karaktertest:

"Een kleine kwebbelkous is ze, kom baas kom kijken de wereld is groot en mooi. Heb je dat gezien baas, een blaadje en ohh een takje, dat is leuk en ohh kijk dat is ook leuk, leuk hè baas. Ze is dapper, vrolijk en onderzoekend maar vindt het reuze gezellig om dat allemaal te beleven saampjes met de baas, veel leuker dan alleen. Vrolijk danst ze in het rond met allerlei opgewonden geluidjes er bij. Ze schrikt niet zo gauw en dartelt van het ene naar het andere. Ze blijft daarbij wel alert op wat de baas/tester doet want dat kan alleen maar nog gezelliger worden. Ook deze pup is erg aanhankelijk en gesteld op gezelschap en het samen ondernemen en ondernemingslust heeft ze in ruime mate".

Inmiddels is Djazz uitgegroeid tot een mooie dame van het 'oude' type (niet iel) met een krachtig hoofd en mooi pigment. Zoals vaker bij Witte Herders kan ze bij vreemden de kat uit de boom kijken. Eenmaal ontdooid kan ze helemaal los gaan, dollen, over slootjes springen en weer terug en weer heen.....en is ze een echte clown. Djazz is echt een vrouwenhondje wat niet erg verwonderlijk is met het 'vrouwenhuishouden' waar ze woont ;) 

 


 


         
         
         
         

  Radiant Radar of Kimberly's Pride

  Maldwin Connor of Kimberly's Pride   Indian-Dream of Beautiful White
  Krystal Blue Ice of Kimberly's Pride
  Hoofprint Sparklin Safiya   Sandhill's Jake
  Hoofprint Brenna's Blaze
  Crystal Moon's Say-So Sweety   Crystal Moon's Justa' Magic Breeze   Snamerto Staomner
  Dream of Love of Invicta White Roses
  Tågabo Kluriga Klara   Astoria's Capone
  White Woolfs Denja
   


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : 57 cm
  Gebit : Volledig schaargebit certificaat RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED-VRIJ  
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N (VRIJ)
  Rug : Röntgenologisch vrij - 7 lendenwervels
  ECVO Ogen : VRIJ '18
  Maligne Hypertermie : N/N (VRIJ)
  vWD Type 1 : N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Dilution : D/D (VRIJ) 
  Hypofysaire dwerggroei : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Beharing : Stokhaar DNA K/L (langstokdragend)
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificering RZWH 2018
         
    Tevens is Djazz getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embark" DNA test. Ze is in totaal op 165 genetische afwijkingen getest waaronder verschillende erfelijke afwijkingen die gevalideerd zijn voor ons ras. Ze is op alle afwijkingen vrij bevonden en kan deze dus ook niet door geven aan haar nakomelingen. Daarnaast is haar DNA getest op een groot aantal kenmerken die ook handig zijn om rekening mee te houden binnen de fokkerij.  

 


Altijd op zoek naar iets bijzonders kwam ik maanden geleden het nestje van Kennel Synergy tegen op het internet. Na de lijnen bekeken te hebben heb ik contact gezocht met de fokker Leonie Mitchell en zij heeft mij van nog meer informatie voorzien. Na lang wikken en wegen, want een pupje uit Australië laten overkomen is per slot van rekening niet niks, heb ik volmondig "JA IK WIL" gezegd tegen een bijzonder stokhaar teefje uit dit nestje. Omdat ik 10 jaar geleden al eens een Australisch reutje heb geïmporteerd dat steriel bleek te zijn en ik dus niet heb kunnen gebruiken in de fokkerij heb ik in overleg met de fokker afgesproken dat we Reeva wat later pas naar Nederland zouden laten overkomen zodat we er zeker van zouden zijn dat haar gebit in orde was en we de heupen, rug en ellebogen konden voorröntgenen zodat we iets meer zekerheid zouden hebben. Wat een opluchting toen alles in orde bleek en we haar reis naar Nederland konden gaan plannen.

Inmiddels is Reeva helemaal geïntegreerd in de Crystal Moon roedel, ze doet het super. Ze is echt een hele blije hond, altijd vrolijk. Ze is verder enorm behendig, geen traphekje is te hoog voor haar, zelfs over het hogere hondenrekje springt ze met gemak en dat ook nog gewoon uit stand. We noemen haar dan ook niet voor niks "Skippy"! Reeva is uitgegroeid tot een mooie hond van het 'oude' type met een spierwitte stokhaar vacht. Ze houdt heel erg van samen spelen en ook van knuffelen kan ze geen genoeg krijgen! Op dit moment heeft ze alle keuringen met glans doorlopen en zijn we blij met de goede gezondheidsuitslagen.

Het importeren van Reeva is tot nu toe al een heel avontuur geweest en ik vermoed dat dit avontuur nog lang niet ten einde is.... 

 


 


 

 
 
 

 

         
         
         

  Utopia Thor Furie

  Cedargetter's Malachi   Melke's Jungle Jack
  Inconnu Sheeba
  Margritte's Xena   Kidd's Wolfgang
  Kidd's Unicorn Lady
  Bimbadeen Snow Doll   Rosehill Zulu Warrior   Crystal Gate Magic Talisman
  Eisenland Yivenchy
  Rosehill Daisy Doll   Born to Win White Angel
  Coolabah Glamour Girl Mist
   


  Herkomst : Import Australië
  Hoogte : 61 cm
  Gebit : Volledig schaargebit keuring RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED VRIJ
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/DM
  Rug : Röntgenologisch vrij '18 - 7 lendenwervels
  von Willebrands Type 1 : N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Dilution : D/D (VRIJ)
  Beharing : Stokhaar  DNA K/K
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificering RZWH 2018
 
Reeva is getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embark" DNA test. Ze is in totaal op 165 genetische afwijkingen getest waaronder verschillende erfelijke afwijkingen die gevalideerd zijn voor ons ras.  Ze is voor geen enkele afwijking lijder en kan deze dus ook niet overdragen aan haar nakomelingen. Daarnaast is haar DNA getest op een groot aantal kenmerken die ook handig zijn om rekening mee te houden binnen de fokkerij. Ze is voor geen enkele afwijking lijder en kan deze dus ook niet overdragen aan haar nakomelingen.

 
 

Het pupje roze uit het nestje van Joolz en Kayoz sprong er vanaf het begin uit en eigenlijk verloor ik mijn hart al meteen aan haar.  Minga is een heel lief teefje met een prachtige witte stokhaar vacht en gitzwart pigment. De keuze dat zij aan mijn kennel verbonden zou blijven was dan ook geen moeilijke keuze.

Alles omschrijvende passage uit het puppy -karaktertest- verslag:

"Vrolijk, vriendelijk, open en sociaal hondje met veel belangstelling/liefde voor mensen. Echte kwispelkont. Fijne motoriek en vrolijke energie. Onderzoekt en besnuffelt de omgeving en vreemde aangeboden voorwerpen op een rustige 'zelfverzekerde' manier. Werkt graag samen en heeft grote 'will to please'. Heerlijk levendig hondje met een fijn en rustig karakter. Mensenhondje."

Minga heeft alles in zich wat ik graag zie bij een Zwitserse Witte Herder: een mooi voorkomen, prachtig pigment, fijn karakter en bovendien een niet alledaagse bloedlijn! Ze is lief voor groot en klein, heeft een zacht karakter maar wel met de nodige drive en spelen is dan ook haar lust en leven. Ze kan zich ook goed zelf -al spelend- vermaken en lijkt hierin erg op haar mamma Joolz.


 


 


         
         
         
         

  X-citing X-Factor de Kupal Kuyen

  Chacal do Vale do Iquiry   Andy do Vale do Iquiry
  Meg do Rancho o Pastor
  Maia White so White   Ralph White so White
  Princess de Blancos del Sur
  Fata della Luna di Casa Praderio   Axel di Casa Praderio   Wayne
  Lalla
  Nausica Vicky   Brian Praderio
  Barbi Praderio
   


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : 61 cm
  Gebit : Volledig schaargebit keuring RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED VRIJ
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rug : Röntgenologisch vrij  '19- 7 lendenwervels
  ECVO Ogen : VRIJ '18
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N (VRIJ)
  von Willebrands Disease : N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  Hypofysaire dwerggroei : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Dilution : D/D (VRIJ)
  Beharing : Stokhaar (K/L = langstok dragend)
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificering RZWH 2018
  Minga is eveneens getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embark" DNA test. Ze is in totaal op 171 genetische afwijkingen getest en voor alle afwijkingen vrij bevonden en kan deze dus ook niet door geven aan haar nakomelingen. Daarnaast is haar DNA getest op een groot aantal kenmerken die ook handig zijn om rekening mee te houden binnen de fokkerij.

 


Wij zijn totaal in onze nopjes met onze 'American Dream' Jade. Een prachtige langstok teefje met unieke bloedlijnen die ik al 2 jaar in het oog hield. Bij het eerste contact met haar fokker was haar mamma Cloud zelf nog een jonge hond. Toen zij belangrijke gezondheidstesten glansrijk doorstond hoopten wij op een pupje van haar en de knappe reu Bear. De blijdschap was dan ook enorm toen bleek dat de fokker van plan was deze combi inderdaad te maken en ik hoefde dan ook niet na te denken om me op de lijst te laten zetten voor een pupje. Maar liefst 4 teefjes werden er geboren en ik had eerste keuze. Ik had mijn oog al snel op 2 dametjes laten vallen en niet lang daarna heb ik voor Jade gekozen en ohhhhh wat ben ik daar blij mee. Na een lange reis vanuit San Francisco is ze op 10 oktober 2017 aangekomen in Amsterdam. Wat een spannend moment! Zo lang naar uitgekeken en daar is ze dan eindelijk.

Jade is een langstokje en heeft een mooie witte vacht, hele donkere ogen en een dropzwart neusje. Ze heeft een heerlijk onbevangen karakter waarbij ze ondernemend, zelfstandig, open en vrij alles benaderd. Inmiddels is ze volledig goedgekeurd voor fokdoeleinden en heeft ze haar eerste nestje gehad en denken we na over een tweede nestje in 2022.


 


 


         
         
         
         

   VF Maximus's Polar Bear 

  Tate's Maximus   Sir Samuel Spencer Shute
  Miss Silver Belle Spencer Shute
  Sadie von Wohlen Heidi   Cody of Cottenwood
  Cheyenne of Cottonwood
   VF Mahealani vom Heavenly Clouds   Zorro Blanco II   Polo Alvarez
  Catrina Tapia Romero
  VF Skye's Blue Thunder   Ardtalamcu Sno' on Nevis
  Sadie von Wohlen Heidi
   


  Herkomst : Amerika
  Hoogte : 58 cm
  Gebit : Volledig schaargebit keuring RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED VRIJ
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rug : Röntgenologisch vrij  '19- 7 lendenwervels
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/DM
  von Willebrands Disease : N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Dilution : D/D (VRIJ)
  Beharing : Langstokhaar (L/L)
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificering RZWH 2019
 
  Jade is getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embark" DNA test. Ze is in totaal op 171 genetische afwijkingen getest waaronder verschillende erfelijke afwijkingen die gevalideerd zijn voor ons ras.  Ze is voor geen enkele afwijking lijder en een gezonde drager van SOD1. Ze kan deze afwijkingen dus ook niet overdragen aan haar nakomelingen. Daarnaast is haar DNA getest op een groot aantal kenmerken die we kunnen gebruiken binnen de fokkerij.
 
 
 


Uit het eerste nestje van Djazz hebben wij Cacchia aangehouden om hopelijk in de toekomst de lijnen van Djazz en Magic mee voort te zetten. Cacchia is een lief dametje met voldoende pit maar ze is zeker geen haantje de voorste. Ze heeft een langstok vacht en een prachtige gitzwarte neus, haar ogen zijn mooi donker en ze staat prachtig op haar pootjes.

Inmiddels is Cacchia uitgegroeid tot een mooie verschijning, ze is niet (snel) uit het veld te slaan en is erg makkelijk en stabiel. Ze luistert goed, ze houdt van spelen met een balletje maar heeft geen hoge drive. Ze is graag bij onder de mensen, zowel groot als klein!
 


 


 


         
         
         
         

   Best Kept Secret de la Azzurra

  Dos Blancos Roco   Chacal do Vale do Iquiri
  Aikan Aixa de Blanco que Trabajan
  Francesca de Lig-Ray Sakin   Caleb de Lig-Ray Sakin
  Blancos del Pinar Cleo
   Crystal Moon's Golden Light O'Love   Radiant Radar of Kimberly's Pride   Maldwin Connor of Kimberly's Pride
  Hoofprint Sparklin Safiya
  Crystal Moon's Say-So Sweety   Crystal Moon's Justa' Magic Breeze
  Tågabo Kluriga Klara
   


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : 58.5 cm
  Gebit : Volledig schaargebit keuring RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED VRIJ
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rug : Röntgenologisch vrij  '20- 7 lendenwervels
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Dilution : D/D (VRIJ)
  Hypofysaire dwerggroei : N/N (VRIJ)
  Beharing : Langstokhaar (L/L)
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificering RZWH 2020
 
  Ook Cacchia is getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embark" DNA test. Ze is in totaal op 191 genetische afwijkingen getest waaronder verschillende erfelijke afwijkingen die gevalideerd zijn voor ons ras. Ze is op alle afwijkingen vrij bevonden en kan deze dus ook niet door geven aan haar nakomelingen. Daarnaast is haar DNA getest op een groot aantal kenmerken die ook handig zijn om rekening mee te houden binnen de fokkerij.
 

 


Ik ben totaal verliefd op onze Finse aanwinst Shae. Shae is een stokhaar teefje met een prachtige expressie en uitmuntende bouw uit bloedlijnen die hoog op mijn wenslijstje stonden. Haar moeder is een hele lieve Engelse dame en haar vader een stoere reu uit Amerika. Een bont gezelschap dus en dat is nu precies waardoor ik als een blok viel voor een meisje uit deze combinatie.

Door de regels waarbij een hond pas 21 dagen na de rabiësvaccinatie naar Nederland geïmporteerd mogen worden moesten we dus extra lang wachten tot we dit knappe Finse meisje in onze armen konden sluiten. Na een hele goede vlucht zette Shae in april 2019 haar eerste stapjes op Nederlandse bodem. Door haar blije en innemende karaktertje is Shae al helemaal opgenomen in de Crystal Moon roedel. Ik wil de fokker van Shae enorm bedanken dat ik één van haar bijzondere pupjes in mijn hart mocht sluiten.

Shae is inmiddels een 'volwassen dame' maar wel tussen aanhalingstekens want ondanks haar leeftijd gedraagt ze zich nog steeds vaak als een grote pup! Ondanks dat ze nooit een showhond zal worden volgt Shae ringtraining en zal ze binnenkort voor een fokkeuring worden aangemeld.


 


 


         
         
         
         

   Royal Praderio Born in the USA

  Royal von Tasz Classic   Reeves Royal Angus von Tasz
  Wytecliff's Royal Crimson Ruby
  Royal I'm Here for the Party   Royal Fit to be Tied
  Royal Lady Isis IQ
   Let them Talk More of Safe Guardian's   Hamshill White Wizard of Kabokane   Kenmillto Reflection
  Snow Ice Beauty
  Kenmilleven Ceres   Daydream Tripper
  Mistletoe Milly
   
 


  Herkomst : Finland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volledig schaargebit
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED VRIJ
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rug : Röntgenologisch vrij  '20- 7 lendenwervels
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/DM
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ) 
  HUU : N/N (VRIJ) 
  Dilution : D/d
  Beharing : Stokhaar (K/K)
  Fokgoedkeuring : Volgt
     
  Shae is getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embark" DNA test. Ze is in totaal op 191 genetische afwijkingen getest waaronder verschillende erfelijke afwijkingen die gevalideerd zijn voor ons ras.  Ze is voor geen enkele afwijking lijder en een gezonde drager van SOD1. Ze kan deze afwijkingen dus ook niet overdragen aan haar nakomelingen. Daarnaast is haar DNA getest op een groot aantal kenmerken die we kunnen gebruiken binnen de fokkerij.


 


Uit het oh zo gewenste nestje van Reeva en Magic hebben we een prachtig stokhaar meisje aangehouden. Ondanks dat we 4 geweldige meisjes in het nest hadden had ik dit mooie teefje al een tijdje in het vizier. Naarmate de weken verstreken werd mijn wens om haar aan te houden steeds sterker. Dus toen er knopen doorgehakt moesten worden heb ik niet lang hoeven nadenken. Ik had ook al enige tijd de naam Kes op mijn verlanglijstje staan dus lang hebben we daar niet over na hoeven denken. Kes heeft een heel erg innemend en opgeruimd karakter, een beetje op zichzelf en kijkt graag even de kat uit de boom. Ze heeft een mooi herstelvermogen naast dat ze ook nog eens mooi gebouwd is met een hele witte vacht en heel mooi donker neuspigment.


 


 


       

 

         
         
         

  Best kept Secret de la Azzurra

  Dos Blancos Roco   Chacal do Vale do Iquiri
  Aikan Aixa de Blanco que Trabajan
  Francesca de Lig-Ray Sakin   Caleb de Lig-Ray Sakin
  Blancos del Pinar Cleo
  Synergy White Queen   Utopia Thor Furie   Cedargetter's Malachi
  Margritte's Xena
  Bimbadeen Snow Doll   Rosehill Zulu Warrior
  Rosehill Daisy Doll
 
 


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volledig schaargebit
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED-VRIJ
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rug : Röntgenologisch  '21- 7 lendenwervels
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/DM
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Dilution : D/D (VRIJ)
  Beharing : Stokhaar (K/L = langstok dragend)
  Fokgoedkeuring : Volgt
 
  Kes is getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embark" DNA test. Ze is in totaal op 206 genetische afwijkingen getest waaronder verschillende erfelijke afwijkingen die gevalideerd zijn voor ons ras.  Ze is voor geen enkele afwijking lijder en een gezonde drager van SOD1. Ze kan deze afwijkingen dus ook niet overdragen aan haar nakomelingen. Daarnaast is haar DNA getest op een groot aantal kenmerken die we kunnen gebruiken binnen de fokkerij. 

Yuki heet het meisje dat we aangehouden hebben uit het eerste nestje van mooie Minga en stoere Ruffy. Het is een lief eigenwijsje met een zacht karakter. Ondanks dat we vooraf van plan waren een langstok meisje aan te houden hebben we toch gekozen voor het stokhaar meisje. Yuki heeft een lichte gloed, een dropzwarte neus en mooie donkere kijkers. De verwachtingen zijn hooggespannen en we zijn dan ook echt erg benieuwd hoe ze zich de komende jaren zal ontwikkelen. Voor nu gaat ze eerst allemaal mooie avonturen beleven, veel leren en groot worden.


 


 


       

 

         
         
         

  Cheveyo of the Angelspirit for Safe Guardian's

  Buffalo Blue Bertie   Chubbyjax Shenzi
  Tanboree Classic
  Atsila of the Angelspirit   Reginahof's Amazing Snow King
  Ghita Angelspirit from the Smooth White
  Crystal Moon's Kinda Awesomissimo   X-citing X-Factor de Kupal Kuyen   Chacal do Vale do Iquiry
  Maia White so White
  Fata della Luna di Casa Praderio   Axel di Casa Praderio
  Nausica Vicky
 
 
 


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volgt
  Heupdysplasie : Volgt
  Elleboogdysplasie : Volgt
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rug : Volgt
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Dilution : Volgt
  Beharing : Stokhaar
  Fokgoedkeuring : Volgt
 

 


Wat vond ik het moeilijk om uit het nestje van Jade en Lad een teefje te kiezen. Stuk voor stuk leuke pups met pluspunten en natuurlijk ook minpunten. En dan hadden we ook nog stokhaar pupjes en langstokjes in het nestje en eigenlijk ging mijn voorkeur op voorhand uit naar een langstokje. Ik heb dan ook tot het laatste erg getwijfeld en uiteindelijk besloten gewoon het teefje te kiezen die mijn aandacht trok vanaf dat ze een week of 3 oud was. Een intuïtieve keuze dus! Hoe dan ook, het is een super leuk pupje met mooi pigment en een prachtige witte stokhaar vacht, ze heeft super donkere ogen en neusje om te speuren ;)

Kortom een super leuke pup en we kunnen niet wachten om te zien hoe ze zich verder ontwikkeld.


 


 


       

 

         
         
         

  Elorah Sapphire Lad

  Elorah Kari's Kobber   Whitemile Akira
  Elorah Catalyst
  Britton's Penny   La Raj Dreamboy
  La Raj Diamond Dove
  VF Imperial Gem of Jade   VF Maximus's Polar Bear   Tate's Maximus
  Sadie von Wohlen Heidi
  VF Mahealani vom Heavenly Clouds   Zorro Blanco II
  VF Skye's Blue Thunder
 
 


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volledig schaargebit
  Heupdysplasie : Volgt
  Elleboogdysplasie : Volgt
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rug : Volgt
  Degeneratieve Myelopathie : Volgt
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Dilution : D/D (VRIJ)
  Beharing : Stokhaar (K/L = langstok dragend)
  Fokgoedkeuring : Volgt
 

 


Selah is het teefje uit het nestje van Reeva en Yezz wat we aangehouden hebben om met de mooie bloedlijnen in de toekomst verder te kunnen. In eerste instantie hadden we ons voorgenomen een reutje uit dit nestje aan te houden maar al snel was er een teefje waar ik elke keer -stiekem- verliefd naar toe bleef trekken. Verstandelijk geredeneerd toch nog een poging gedaan om me aan het oorspronkelijke plan te houden maar dat liep uiteindelijk op niks uit dus het werd toch -mijn- meisje.

Selah is een lief, zachtaardig dametje met een goed herstelvermogen, ze is mensgericht en laat mooi beheerst gedrag zien. Natuurlijk is ze nog een pupje en moet alles nog vol tot bloei komen maar we gaan uit dat ze haar naam eer zla aandoen: Tomorrow's Grace!


 


 


         
         
         
         

  Secret Diamonds Best of Everything

  Kishan of Vivote Dogs   Apollo z Nového Malina
  Hyun het Witte Beverhof
  Secret Diamonds Amazing Dream   Otso's Obsidian Taien
  Royal Yaika of White Energy
  Synergy White Queen   Utopia Thor Furie   Cedargetter's Malachi
  Margritte's Xena
  Bimbadeen Snow Doll   Rosehill Zulu Warrior
  Rosehill Daisy Doll
   


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volgt
  Heupdysplasie : Volgt
  Elleboogdysplasie : Volgt
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rug : Volgt
  Degeneratieve Myelopathie : Volgt
  von Willebrands Disease : N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Dilution : D/D (VRIJ)
  Beharing : Stokhaar
  Fokgoedkeuring : Volgt
     


 Uit het tweede en tevens laatste nestje van onze bijzondere Kaya met de eveneens bijzondere Australische reu Rastus hebben we een al even bijzonder meisje aangehouden. Kaya verraste en verblijde ons met maar liefst 12 pups waarvan 8 teefjes dus keuze te over. Dat meer keuze niet automatisch makkelijk betekent bleek ook nu maar weer eens. Ik heb tot 7,5 week getwijfeld maar uiteindelijk de knoop doorgehakt en is de keuze gevallen op een prachtig langstok pupje dat naar de naam Luca luistert. Luca heeft een mooie vacht, de allerliefste donkere oogjes en zoals het er nu naar lijkt het doortastende karakter van haar moeder. Dat belooft wat ;)

We zijn erg blij met haar en hopen dat als ze straks volwassen is, ze in de voetsporen van haar mooie mamma zal treden. Voor nu is ze nog een pupje dat de wereld met nieuwsgierigheid bekijkt en bewonderd.


 


 


       

 

         
         
         

  Elorah Zeta Rastus

  Elorah Phoenix   Phoenix Bryan's Boy
  MCFarlane's Molly
  Ladyhawk White Beauty   Ladyhawk Bluey
  Ladyhawk Dolly
  Crystal Moon's Ice Ice Baby   Egeborg's Ghandi   Egeborg's Aslan
  Assia's Alina Tikka
  Phoebe aen den Noordendijck   Otso's Obsidian Taien
  Hope and Glory aen den Noordendijck
 
 

 

 


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volgt
  Heupdysplasie : Volgt
  Elleboogdysplasie : volgt
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N (VRIJ)
  Rug : Volgt
  von Willebrands Type 1 : N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Dilution : D/D (VRIJ)
  Beharing : Langstokhaar
  Fokgoedkeuring : Volgt

 

 
 

 

                                                               
                                                                        ©  2000-2021 Y. Philippi  Do not use or reproduce anything from the Crystal Moon website without written permission