Zwitserse Witte Herder Kennel Crystal Moon  sinds 1996 Berger Blanc Suisse White Swiss Shepherd Dog  pups puppies rashond raad van beheer Breeze import honden dekreuen rasvereniging rasclub rzwh werkhoond
 


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 
 

Ons Crystal Moon sprookje is in 2011 uitgebreid met een prachtig stokhaar meisje met de stoere roepnaam Joolz. 
Al geruime tijd had ik een leuk contact met haar fokkers waarbij ik hun fokprogramma met grote bewondering op de voet volgde. We waren dan ook helemaal in de wolken toen we een pupje uit deze combinatie mochten opnemen in onze roedel. Tijdens de vlucht vanuit Milaan naar huis kwam haar grote stabiliteit al duidelijk naar voren, ze was heel lief, kalm en totaal niet onder de indruk! Wat een kanjer! Wij zijn Giulliana & Valentina Praderio heel erg dankbaar voor deze bijzondere hond! In Joolz komen alle lijnen van kennel Praderio samen en ze is dan ook de trots van haar fokkers.

Joolz is inmiddels uitgegroeid tot een prachtig atletisch gebouwde dame met donkere kijkers en een prima pigment.
Ze is een energieke en levenslustige dame die weet wat ze wil en ook wat ze niet wil ;)

Joolz heeft succesvol deelgenomen aan de RZWH fokgeschiktheidskeuring waar zij maar liefst op 15 onderdelen met een 'B' van  buitengewoon is beoordeeld door twee raskeurmeesters. Uiteraard zijn we enorm trots op ons mooie, lieve en buitengewone meisje. 

 


 


         
         
         
         

  Axel di Casa Praderio

  Wayne   Niet geverifieerd
  Niet geverifieerd
  Lalla vom Friauler Zar   Akj vom Frauler Zar
  Fila vom Friauler Zar
  Nausica Vicky   Brian Praderio   Stafford Pet Spike
  Royal Stafford Pet Arkle
  Barbi   Wytecliff Wolf Praderio
  Baby vom Emscherbruch
   

 


  Herkomst : Import Italië
  Hoogte : 61 cm
  Gebit : Volledig schaargebit certificaat RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED-VRIJ
  MDR1 gendefect : +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Röntgenologisch vrij van afwijkingen
  BAER Gehoor : Beiderzijds horend
  Ogen : VRIJ
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/DM
  Beharing : Stokhaar DNA K/K
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificering RZWH 2013

 


Phoebe is onze laatste aanwinst en is de prachtige dochter van Sterre en onze stoere Obi. Toen haar fokker mij benaderde om eens te peilen wat ik ervan zou denken om onze mooie honden samen een nestje te laten krijgen heb ik niet lang na hoeven denken. Sterre is namelijk een dochter van Neigepearl Warrungal Wiseguy, de broer van onze Australische import Neigepearl Secret Affair met als roepnaam Ku'a. Het importeren van deze twee broers had nogal wat voeten in de aarde en wat waren we blij dat beiden goedgekeurd werden om mee te fokken. Helaas bleek Ku'a niet vruchtbaar en daarmee vervloog een grote droom van mij. Gelukkig had de eigenaar van zijn broer meer geluk met haar kanjer Dingo en dochter Sterre is daarvan het tastbare bewijs. Phoebe is een prachtige langstok dame, mooi wit en met een prachtige uitstraling.

In 2015 hebben alle gezondheidsonderzoeken plaats gevonden en kunnen wij vol blijdschap melden dat deze tot nu toe allemaal vrij zijn van afwijkingen. Een hele geruststelling en voor de toekomst een belofte. In 2015 heeft Phoebe tevens deelgenomen aan de fokgeschiktheidskeuring van de RZWH en is goedgekeurd voor fokdoeleinden. 

 


 


         
         
         
         

  Otso's Obsidian Taien

  Firepool Otso   Bricketwood White Supremo for Firepool
  Hamshill Peony Blossom of Firepool
  Chantal Taien   Surefire Obi Wan Kinobi
  Gara z Veselé Rodiny
  Hope and Glory aen den Noordendijck   Neigepearl Warrungal Wiseguy   Kyanjuwa White Bear
  White Buffalo Cheyenne
  Nice of you to come bye Indy   Basti Boy of White Castle
  Dolores of Martin's Roseville
   

                                                 


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : 58 cm
  Gebit : Volledig schaargebit certificaat RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED VRIJ
  MDR1 gendefect : +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : VRIJ '15
  BAER Gehoor : Beiderzijds horend
  ECVO Ogen : VRIJ '15
  Maligne Hypertermie : N/N (VRIJ)
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N (VRIJ)
  Beharing : Langstok (L/L)
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificering RZWH 2015


 

De Crystal Moon roedel is uitgebreid met een aantal nieuwe aanwinsten waarvan de toekomstverwachtingen hooggespannen zijn. Uit ons tweede nestje van Nala hebben we een mooi stokhaar meisje aangehouden met als stamboomnaam Crystal Moon's Golden Light O'Love en als roepnaam Djazz. Een citaat uit het verslag van de karaktertest:

"Een kleine kwebbelkous is ze, kom baas kom kijken de wereld is groot en mooi. Heb je dat gezien baas, een blaadje en ohh een takje, dat is leuk en ohh kijk dat is ook leuk, leuk hè baas. Ze is dapper, vrolijk en onderzoekend maar vindt het reuze gezellig om dat allemaal te beleven saampjes met de baas, veel leuker dan alleen. Vrolijk danst ze in het rond met allerlei opgewonden geluidjes er bij. Ze schrikt niet zo gauw en dartelt van het ene naar het andere. Ze blijft daarbij wel alert op wat de baas/tester doet want dat kan alleen maar nog gezelliger worden. Ook deze pup is erg aanhankelijk en gesteld op gezelschap en het samen ondernemen en ondernemingslust heeft ze in ruime mate".

Ze is stabiel, met een goed herstelvermogen en nog mooi bovendien maar het allerbelangrijkste; ze is oh zo lief! Natuurlijk hopen we dat al deze eigenschappen in ruime mate aanwezig blijven als ze straks volwassen is want uiteraard zal haar opvoeding ook van belang zijn of ze haar aanleg optimaal kan ontwikkelen. Wij hebben er in ieder geval héél veel vertoruwen in. 

 


 


         
         
         
         

  Radiant Radar of Kimberly's Pride

  Maldwin Connor of Kimberly's Pride   Indian-Dream of Beautiful White
  Krystal Blue Ice of Kimberly's Pride
  Hoofprint Spraklin Safiya   Sandhill's Jake
  Hoofprint Brenna's Blaze
  Crystal Moon's Say-So Sweety   Crystal Moon's Justa' Magic Breeze   Snamerto Staomner
  Dream of Love of Invicta White Roses
  Tågabo Kluriga Klara   Astoria's Capone
  White Woolfs Denja
   


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volledig schaargebit certificaat RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED-VRIJ  
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Röntgenologisch vrij - 7 rugwervels
  ECVO Ogen : Volgt
  Degeneratieve Myelopathie : Volgt
  Beharing : Stokhaar
  Fokgoedkeuring : Volgt

 


We hebben besloten uit het nestje van Joolz en Daim niet alleen een reutje aan te houden maar ook een allerliefst stokhaar teefje. Toevallig werd zij als tweede geboren en vergeleken met haar 'dikke' broer al gelijk meer een meisje-meisje. In de weken die volgde kwam haar pigment al snel heel goed door en begon ze op te vallen door haar sprekende hoofdje. Vanaf dat moment bleef ik haar als potentiële nieuwe aanwinst nauwlettend in de gaten houden en ben uiteindelijk niet meer van mening veranderd.

Ziva is van een heel ander kaliber dan haar 'Chill-Bill' broer, ze lijkt in veel opzichten op haar energieke mamma Joolz. "Aan de ene kant best wat eigengereid hier en daar maar aan de andere kant ook weer die grote vriendelijkheid en goede mensgerichtheid. Ze heeft een grote drive in zich en zo nu en dan denkt ze dat ze echt geen baas nodig heeft, want de wereld is leuk en daarin kan ze zichzelf ook prima vermaken. Eigenlijk is ze nergens bang voor en staat open en vrij in het leven" aldus een citaat uit haar testverslag.

Zoals ik het nu inschat zie ik haar in de voetsporen van haar knappe mamma Joolz treden maar de toekomst zal uitwijzen of ik gelijk krijg. Voor nu gaat ook dit mooie meisje eerst groot worden en de wereld ontdekken. 

 


 


 

 
 
 

 

         
         
         

  Rough Diam'nd of Haus Schmidt

  Ladypark Wolf of Greece   Ladypark Polar Bear
  Shiva of Foppish Lion
  Neve Poars   Ventania MBS-4 Chacal
  Luana das Dunas Brancas
  Fata della Luna di Casa Praderio   Axel di Casa Praderio   Wayne
  Lalla
  Nausica Vicky   Brian Praderio
  Barbi Praderio
 

 


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volgt
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : Volgt
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Röntgenologisch vrij - 7 rugwervels
  ECVO Ogen : Volgt
  Degeneratieve Myelopathie : Volgt
  Beharing : Stokhaar
  Fokgoedkeuring : Volgt
 

 


Altijd op zoek naar iets bijzonders kwam ik maanden geleden het nestje van Kennel Synergy tegen op het internet. Na de lijnen bekeken te hebben heb ik contact gezocht met de fokker Leonie Mitchell en zij heeft mij van nog meer informatie voorzien. Na lang wikken en wegen, want een pupje uit Australië laten overkomen is per slot van rekening niet niks, heb ik volmondig "JA IK WIL" gezegd tegen een bijzonder stokhaar teefje uit dit nestje. Omdat ik 10 jaar geleden al eens een Australisch reutje heb geïmporteerd dat steriel bleek te zijn en ik dus niet heb kunnen gebruiken in de fokkerij heb ik in overleg met de fokker afgesproken dat we Reeva wat later pas naar Nederland zouden laten overkomen zodat we er zeker van zouden zijn dat haar gebit in orde was en we de heupen, rug en ellebogen konden voorröntgenen zodat we iets meer zekerheid zouden hebben. Wat een opluchting toen alles in orde bleek en we haar reis naar Nederland konden gaan plannen.

Inmiddels is Reeva helemaal geïntegreerd in de Crystal Moon roedel, ze doet het super. Ze is echt een hele blije hond, altijd vrolijk. Ze is verder enorm behendig, geen traphekje is te hoog voor haar, zelfs over het hogere hondenrekje springt ze met gemak en dat ook nog gewoon uit stand. We noemen haar dan ook niet voor niks "Skippy"!

Het importeren van Reeva is tot nu toe al een heel avontuur geweest en ik vermoed dat dit avontuur nog lang niet ten einde is.... 

 


 


 

 
 
 

 

         
         
         

  Utopia Thor Furie

  Cedargetter's Malachi   Melke's Jungle Jack
  Inconnu Sheeba
  Margritte's Xena   Kidd's Wolfgang
  Kidd's Unicorn Lady
  Bimbadeen Snow Doll   Rosehill Zulu Warrior   Crystal Gate Magic Talisman
  Eisenland Yivenchy
  Rosehill Daisy Doll   Born to Win White Angel
  Coolabah Glamour Girl Mist
   


  Herkomst : Import Australië
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volgt
  Heupdysplasie : Volgt
  Elleboogdysplasie : Volgt
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Volgt - 7 rugwervels
  von Willebrands Type 1 : N/N (VRIJ)
  ECVO Ogen : Volgt
  Degeneratieve Myelopathie : Volgt
  Beharing : Stokhaar
  Fokgoedkeuring : Volgt


 

Ik had al snel een voorkeur voor dit puppenmeisje. Ze viel op door haar pigment, type en uitstraling. Uiteraard heb ik ook tot een week of 7 gewacht voor ik definitief de knoop doorgehakt heb. Op de leeftijd van 6-7 weken hebben we ook nog eens goed gekeken naar het exterieur, stand van de tandjes en de gezondheidscheck afgewacht maar daarna was de beslissing snel genomen.

Kaya is een zacht en lief hondje, met een sneeuwwitte vacht en prachtig donker neusje. Ze heeft een wat stoerder hoofdje en mooi exterieur. Hopelijk brengt ze ons in de toekomst dat wat we nu in haar zien. Of onze droom waarheid wordt moet de toekomst uitwijzen, voor nu gaat Kaya eerst met veel plezier groot worden. 

 


 


       

 

         
         
         

  Egeborg's Ghandi

  Egeborg's Aslan   Rufus
  Tinka's Ida
  Assia's Alina Tikka   Czingaro the White Diamond
  Oxholm's Assia
  Phoebe aen den Noordendijck   Otso's Obsidian Taien   Firepool Otso
  Chantal Taien
  Hope and Glory aen den Noordendijck   Neigepearl Warrungal Wiseguy
  Nice of you to come Bye Indy
 


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volgt
  Heupdysplasie : Volgt
  Elleboogdysplasie : Volgt
  MDR1 gendefect : Volgt
  Rugafwijkingen : Volgt
  ECVO Ogen : Volgt
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N (VRIJ)
  Beharing : Stokhaar
  Fokgoedkeuring : Volgt


 


Het pupje roze uit het nestje van Joolz en Kayoz sprong er vanaf het begin uit en eigenlijk verloor ik mijn hart al meteen aan haar.  Aiden is een heel lief teefje met een prachtige witte stokhaar vacht en gitzwart pigment. De keuze dat zij aan mijn kennel verbonden zou blijven was dan ook geen moeilijke keuze.

Alles omschrijvende passage uit het puppy -karaktertest- verslag:

"Vrolijk, vriendelijk, open en sociaal hondje met veel belangstelling/liefde voor mensen. Echte kwispelkont. Fijne motoriek en vrolijke energie. Onderzoekt en besnuffelt de omgeving en vreemde aangeboden voorwerpen op een rustige 'zelfverzekerde' manier. Werkt graag samen en heeft grote 'will to please'. Heerlijk levendig hondje met een fijn en rustig karakter. Mensenhondje."

Minga heeft alles in zich wat ik graag zie bij een Zwitserse Witte Herder: een mooi voorkomen, prachtig pigment, fijn karakter en bovendien een niet alledaagse bloedlijn! De verwachtingen voor de toekomst zijn dan ook hooggespannen.
  

 


 


         
         
         
         

  X-citing X-Factor de Kupal Kuyen

  Chacal do Vale do Iquiry   Andy do Vale do Iquiry
  Meg do Rancho o Pastor
  Maia White so White   Ralph White so White
  Princess de Blancos del Sur
  Fata della Luna di Casa Praderio   Axel di Casa Praderio   Wayne
  Lalla
  Nausica Vicky   Brian Praderio
  Barbi Praderio
   


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volgt
  Heupdysplasie : Volgt
  Elleboogdysplasie : Volgt
  MDR1 gendefect : +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Volgt - 7 rugwervels
  Ogen : Volgt
  Degeneratieve Myelopathie : Volgt
  Beharing : Stokhaar (K/L)
  Fokgoedkeuring : Volgt
 

 

 

                                                               
                                                                        ©  2000-2017 Y. Philippi  Do not use or reproduce anything from the Crystal Moon website without written permission