Zwitserse Witte Herder Kennel Crystal Moon  sinds 1996 Berger Blanc Suisse White Swiss Shepherd Dog  pups puppies rashond raad van beheer Breeze import honden dekreuen rasvereniging rasclub rzwh werkhoond
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 
 

De Crystal Moon roedel is uitgebreid met een aantal nieuwe aanwinsten waarvan de toekomstverwachtingen hooggespannen zijn. Uit ons tweede nestje van Nala hebben we een mooi stokhaar meisje aangehouden met als stamboomnaam Crystal Moon's Golden Light O'Love en als roepnaam Djazz. Een citaat uit het verslag van de puppy karaktertest:

"Een kleine kwebbelkous is ze, kom baas kom kijken de wereld is groot en mooi. Heb je dat gezien baas, een blaadje en ohh een takje, dat is leuk en ohh kijk dat is ook leuk, leuk hè baas. Ze is dapper, vrolijk en onderzoekend maar vindt het reuze gezellig om dat allemaal te beleven saampjes met de baas, veel leuker dan alleen. Vrolijk danst ze in het rond met allerlei opgewonden geluidjes er bij. Ze schrikt niet zo gauw en dartelt van het ene naar het andere. Ze blijft daarbij wel alert op wat de baas/tester doet want dat kan alleen maar nog gezelliger worden. Ook deze pup is erg aanhankelijk en gesteld op gezelschap en het samen ondernemen en ondernemingslust heeft ze in ruime mate".

Inmiddels is Djazz uitgegroeid tot een mooie dame van het 'oude' type (niet iel) met een krachtig hoofd en mooi pigment. Zoals vaker bij Witte Herders kan ze bij vreemden de kat uit de boom kijken. Eenmaal ontdooid kan ze helemaal los gaan, dollen, over slootjes springen en weer terug en weer heen.....en is ze een echte clown. Djazz is echt een vrouwenhondje wat niet erg verwonderlijk is met het 'vrouwenhuishouden' waar ze woont ;) 

 


 


         
         
         
         

  Radiant Radar of Kimberly's Pride

  Maldwin Connor of Kimberly's Pride   Indian-Dream of Beautiful White
  Krystal Blue Ice of Kimberly's Pride
  Hoofprint Sparklin Safiya   Sandhill's Jake
  Hoofprint Brenna's Blaze
  Crystal Moon's Say-So Sweety   Crystal Moon's Justa' Magic Breeze   Snamerto Staomner
  Dream of Love of Invicta White Roses
  Tågabo Kluriga Klara   Astoria's Capone
  White Woolfs Denja
   


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : 57 cm
  Gebit : Volledig schaargebit certificaat RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED-VRIJ  
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Röntgenologisch vrij - 7 rugwervels
  ECVO Ogen : VRIJ '18
  Maligne Hypertermie : N/N (VRIJ)
  vWD Type 1 : N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Dilution : D/D (VRIJ) 
  HUU : N/N (VRIJ)
  Beharing : Stokhaar DNA K/L (langstokdragend)
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificering RZWH 2018

Tevens is Djazz getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embark" DNA test. Ze is in totaal op 165 genetische afwijkingen getest waaronder verschillende erfelijke afwijkingen die gevalideerd zijn voor ons ras. Ze is op alle afwijkingen vrij bevonden en kan deze dus ook niet door geven aan haar nakomelingen. Daarnaast is haar DNA getest op een groot aantal kenmerken die ook handig zijn om rekening mee te houden binnen de fokkerij.

 


Altijd op zoek naar iets bijzonders kwam ik maanden geleden het nestje van Kennel Synergy tegen op het internet. Na de lijnen bekeken te hebben heb ik contact gezocht met de fokker Leonie Mitchell en zij heeft mij van nog meer informatie voorzien. Na lang wikken en wegen, want een pupje uit Australië laten overkomen is per slot van rekening niet niks, heb ik volmondig "JA IK WIL" gezegd tegen een bijzonder stokhaar teefje uit dit nestje. Omdat ik 10 jaar geleden al eens een Australisch reutje heb geïmporteerd dat steriel bleek te zijn en ik dus niet heb kunnen gebruiken in de fokkerij heb ik in overleg met de fokker afgesproken dat we Reeva wat later pas naar Nederland zouden laten overkomen zodat we er zeker van zouden zijn dat haar gebit in orde was en we de heupen, rug en ellebogen konden voorröntgenen zodat we iets meer zekerheid zouden hebben. Wat een opluchting toen alles in orde bleek en we haar reis naar Nederland konden gaan plannen.

Inmiddels is Reeva helemaal geïntegreerd in de Crystal Moon roedel, ze doet het super. Ze is echt een hele blije hond, altijd vrolijk. Ze is verder enorm behendig, geen traphekje is te hoog voor haar, zelfs over het hogere hondenrekje springt ze met gemak en dat ook nog gewoon uit stand. We noemen haar dan ook niet voor niks "Skippy"! Reeva is uitgegroeid tot een mooie hond van het 'oude' type met een spierwitte stokhaar vacht. Ze houdt heel erg van samen spelen en ook van knuffelen kan ze geen genoeg krijgen! Op dit moment heeft ze alle keuringen met glans doorlopen en zijn we blij met de goede gezondheidsuitslagen.

Het importeren van Reeva is tot nu toe al een heel avontuur geweest en ik vermoed dat dit avontuur nog lang niet ten einde is.... 

 


 


 

 
 
 

 

         
         
         

  Utopia Thor Furie

  Cedargetter's Malachi   Melke's Jungle Jack
  Inconnu Sheeba
  Margritte's Xena   Kidd's Wolfgang
  Kidd's Unicorn Lady
  Bimbadeen Snow Doll   Rosehill Zulu Warrior   Crystal Gate Magic Talisman
  Eisenland Yivenchy
  Rosehill Daisy Doll   Born to Win White Angel
  Coolabah Glamour Girl Mist
   


  Herkomst : Import Australië
  Hoogte : 61 cm
  Gebit : Volledig schaargebit
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED VRIJ
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/DM
  Rugafwijkingen : Röntgenologisch vrij '18 - 7 rugwervels
  von Willebrands Type 1 : N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Dilution : D/D (VRIJ)
  Beharing : Stokhaar  DNA K/K
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificering RZWH 2018

Reeva is getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embark" DNA test. Ze is in totaal op 165 genetische afwijkingen getest waaronder verschillende erfelijke afwijkingen die gevalideerd zijn voor ons ras.  Ze is voor geen enkele afwijking lijder en kan deze dus ook niet overdragen aan haar nakomelingen. Daarnaast is haar DNA getest op een groot aantal kenmerken die ook handig zijn om rekening mee te houden binnen de fokkerij. Ze is voor geen enkele afwijking lijder en kan deze dus ook niet overdragen aan haar nakomelingen.
 

 

Ik had al snel een voorkeur voor dit puppenmeisje. Ze viel op door haar pigment, type en uitstraling. Uiteraard heb ik ook tot een week of 7 gewacht voor ik definitief de knoop doorgehakt heb. Op de leeftijd van 6-7 weken hebben we ook nog eens goed gekeken naar het exterieur, stand van de tandjes en de gezondheidscheck afgewacht maar daarna was de beslissing snel genomen.

Als pup was Kaya is een zacht en lief hondje, met een sneeuwwitte vacht en prachtig donker neusje. Hopelijk brengt ze ons in de toekomst dat wat we nu in haar zien.

Inmiddels is Kaya uitgegroeid tot een grote dame met nog steeds een mooie witte aanliggende langstok vacht, prachtig vrouwelijk hoofd met mooi pigment. Kaya is een energieke dame die graag in het bos rent, andere honden worden enthousiast luid begroet waarbij ze niet kan wachten met ze te spelen. Kaya kijkt soms de kat even uit de boom en loopt niet in 7 sloten tegelijkertijd.


 


 


       

 

         
         
         

  Egeborg's Ghandi

  Egeborg's Aslan   Rufus
  Tinka's Ida
  Assia's Alina Tikka   Czingaro the White Diamond
  Oxholm's Assia
  Phoebe aen den Noordendijck   Otso's Obsidian Taien   Firepool Otso
  Chantal Taien
  Hope and Glory aen den Noordendijck   Neigepearl Warrungal Wiseguy
  Nice of you to come Bye Indy
 

 

 


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : 60.5 cm
  Gebit : Volledig schaargebit keuring RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED VRIJ
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Röntgenologisch vrij  '18- 7 rugwervels
  ECVO Ogen : VRIJ '18
  von Willebrands Type 1 : N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Dilution : D/D (VRIJ)
  Beharing : Langstokhaar
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificering RZWH 2018

Ook Kaya is getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embark" DNA test. Ze is in totaal op 165 genetische afwijkingen getest waaronder verschillende erfelijke afwijkingen die gevalideerd zijn voor ons ras. Ze is op alle afwijkingen vrij bevonden en kan deze dus ook niet door geven aan haar nakomelingen. Daarnaast is haar DNA getest op een groot aantal kenmerken die ook handig zijn om rekening mee te houden binnen de fokkerij.

 


Het pupje roze uit het nestje van Joolz en Kayoz sprong er vanaf het begin uit en eigenlijk verloor ik mijn hart al meteen aan haar.  Minga is een heel lief teefje met een prachtige witte stokhaar vacht en gitzwart pigment. De keuze dat zij aan mijn kennel verbonden zou blijven was dan ook geen moeilijke keuze.

Alles omschrijvende passage uit het puppy -karaktertest- verslag:

"Vrolijk, vriendelijk, open en sociaal hondje met veel belangstelling/liefde voor mensen. Echte kwispelkont. Fijne motoriek en vrolijke energie. Onderzoekt en besnuffelt de omgeving en vreemde aangeboden voorwerpen op een rustige 'zelfverzekerde' manier. Werkt graag samen en heeft grote 'will to please'. Heerlijk levendig hondje met een fijn en rustig karakter. Mensenhondje."

Minga heeft alles in zich wat ik graag zie bij een Zwitserse Witte Herder: een mooi voorkomen, prachtig pigment, fijn karakter en bovendien een niet alledaagse bloedlijn! De verwachtingen voor de toekomst zijn dan ook hooggespannen.
 


 


 


         
         
         
         

  X-citing X-Factor de Kupal Kuyen

  Chacal do Vale do Iquiry   Andy do Vale do Iquiry
  Meg do Rancho o Pastor
  Maia White so White   Ralph White so White
  Princess de Blancos del Sur
  Fata della Luna di Casa Praderio   Axel di Casa Praderio   Wayne
  Lalla
  Nausica Vicky   Brian Praderio
  Barbi Praderio
   


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : 61 cm
  Gebit : Volledig schaargebit keuring RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED VRIJ
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : VRIJ '19 - 7 rugwervels
  ECVO Ogen : VRIJ '18
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N (VRIJ)
  von Willebrands Disease : N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Dilution : D/D (VRIJ)
  Beharing : Stokhaar (K/L = langstok dragend)
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificering RZWH 2018

Minga is eveneens getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embark" DNA test. Ze is in totaal op 171 genetische afwijkingen getest waaronder verschillende erfelijke afwijkingen die gevalideerd zijn voor ons ras. Ze is op alle afwijkingen vrij bevonden en kan deze dus ook niet door geven aan haar nakomelingen. Daarnaast is haar DNA getest op een groot aantal kenmerken die ook handig zijn om rekening mee te houden binnen de fokkerij.

 


Wij zijn totaal in onze nopjes met onze 'America Dream' Jade. Een prachtige langstok teefje met unieke bloedlijnen die ik al 2 jaar in het oog hield. Bij het eerste contact met haar fokker was haar mamma Cloud zelf nog een jonge hond. Toen zij belangrijke gezondheidstesten glansrijk doorstond hoopten wij op een pupje van haar en de knappe reu Bear. De blijdschap was dan ook enorm toen bleek dat de fokker van plan was deze combi inderdaad te maken en ik hoefde dan ook niet na te denken om me op de lijst te laten zetten voor een pupje. Maar liefst 4 teefjes werden er geboren en ik had eerste keuze. Ik had mijn oog al snel op 2 dametjes laten vallen en niet lang daarna heb ik voor Jade gekozen en ohhhhh wat ben ik daar blij mee. Na een lange reis vanuit San Francisco is ze op 10 oktober 2017 aangekomen in Amsterdam. Wat een spannend moment! Zo lang naar uitgekeken en daar is ze dan eindelijk.

Jade is een langstokje en heeft een mooie witte vacht, hele donkere ogen en een dropzwart neusje. Ze staat mooi recht op haar pootjes en heeft een heerlijk onbevangen karakter waarbij ze ondernemend, zelfstandig, open en vrij alles benaderd. Dat belooft nog wat voor de toekomst. We zullen zien wat de toekomst brengt maar hebben er alle vertrouwen in!


 


 


         
         
         
         

   VF Maximus's Polar Bear 

  Tate's Maximus   Sir Samuel Spencer Shute
  Miss Silver Belle Spencer Shute
  Sadie von Wohlen Heidi   Cody of Cottenwood
  Cheyenne of Cottonwood
   VF Mahealani vom Heavenly Clouds   Zorro Blanco II   Polo Alvarez
  Catrina Tapia Romero
  VF Skye's Blue Thunder   Ardtalamcu Sno' on Nevis
  Sadie von Wohlen Heidi
   


  Herkomst : Amerika
  Hoogte : 58 cm
  Gebit : Volledig schaargebit keuring RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED VRIJ
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Röntgenologisch vrij  '19- 7 rugwervels
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/DM
  von Willebrands Disease : N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Dilution : D/D (VRIJ)
  Beharing : Langstokhaar (L/L)
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificering RZWH 2019

Jade is getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embark" DNA test. Ze is in totaal op 171 genetische afwijkingen getest waaronder verschillende erfelijke afwijkingen die gevalideerd zijn voor ons ras.  Ze is voor geen enkele afwijking lijder en een gezonde drager van SOD1. Ze kan deze afwijkingen dus ook niet overdragen aan haar nakomelingen. Daarnaast is haar DNA getest op een groot aantal kenmerken die we kunnen gebruiken binnen de fokkerij.
 
 
 
 

Uit het eerste nestje van Djazz hebben wij Cacchia aangehouden om hopelijk in de toekomst de lijnen van Djazz en Magic mee voort te zetten. Cacchia is een lief dametje met voldoende pit maar ze is zeker geen haantje de voorste. Ze heeft een langstok vacht en een prachtige gitzwarte neus, haar ogen zijn mooi donker en ze staat prachtig op haar pootjes.
We hopen natuurlijk dat zij net zo mooi wordt als dat we nu denken.

Cacchia woont samen met haar nichtje Cloudy en zijn nu al 8 pootjes op 1 buik.


 


 


         
         
         
         

   Best Kept Secret de la Azzurra

  Dos Blancos Roco   Chacal do Vale do Iquiri
  Aikan Aixa de Blanco que Trabajan
  Francesca de Lig-Ray Sakin   Caleb de Lig-Ray Sakin
  Blancos del Pinar Cleo
   Crystal Moon's Golden Light O'Love   Radiant Radar of Kimberly's Pride   Maldwin Connor of Kimberly's Pride
  Hoofprint Sparklin Safiya
  Crystal Moon's Say-So Sweety   Crystal Moon's Justa' Magic Breeze
  Tågabo Kluriga Klara
   


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volgt
  Heupdysplasie : Volgt
  Elleboogdysplasie : Volgt
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Volgt
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N (VRIJ)
  ECVO ogen : Volgt
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Dilution : D/D (VRIJ)
  Beharing : Langstokhaar
  Fokgoedkeuring : Volgt
 

 


Ik ben totaal verliefd op onze Finse aanwinst Shae. Shae is een stokhaar teefje met een prachtige expressie en uitmuntende bouw uit bloedlijnen die hoog op mijn wenslijstje stonden. Haar moeder is een hele lieve Engelse dame en haar vader een stoere reu uit Amerika. Een bont gezelschap dus en dat is nu precies waardoor ik als een blok viel voor een meisje uit deze combinatie.

Door de regels waarbij een hond pas 21 dagen na de rabiësvaccinatie naar Nederland geïmporteerd mogen worden moesten we dus extra lang wachten tot we dit knappe Finse meisje in onze armen konden sluiten. Na een hele goede vlucht zette Shae in april 2019 haar eerste stapjes op Nederlandse bodem. Door haar blije en innemende karaktertje is Shae al helemaal opgenomen in de Crystal Moon roedel waarbij Jade haar nieuwe beste vriendinnetje lijkt te gaan worden en Joolz haar surrogaat moeder.

Ik wil de fokker van Shae enorm bedanken dat ik één van haar bijzondere pupjes in mijn hart mocht sluiten. Shae is nog maar een pup dus wat de toekomst brengt weten we niet, voor nu gaat ze eerst volwassen worden


 


 


         
         
         
         

   Royal Praderio Born in the USA

  Royal von Tasz Classic   Reeves Royal Angus von Tasz
  Wytecliff's Royal Crimson Ruby
  Royal I'm Here for the Party   Royal Fit to be Tied
  Royal Lady Isis IQ
   Let them Talk More of Safe Guardian's   Hamshill White Wizard of Kabokane   Kenmillto Reflection
  Snow Ice Beauty
  Kenmilleven Ceres   Daydream Tripper
  Mistletoe Milly
   
 


  Herkomst : Finland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volgt
  Heupdysplasie : Volgt
  Elleboogdysplasie : Volgt
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Volgt
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/DM
  ECVO ogen : Volgt
  Hemofilie A Factor VIII : Volgt
  Maligne Hyperthermie : Volgt
  HUU : Volgt
  Dilution : Volgt
  Beharing : Stokhaar
  Fokgoedkeuring : Volgt

 


 

Uit het oh zo gewenste nestje van Reeva en Magic hebben we een prachtig stokhaar meisje aangehouden. Ondanks dat we 4 geweldige meisjes in het nest hadden had ik dit mooie teefje al een tijdje in het vizier. Naarmate de weken verstreken werd mijn wens om haar aan te houden steeds sterker. Dus toen er knopen doorgehakt moesten worden heb ik niet lang hoeven nadenken. Ik had ook al enige tijd de naam Kes op mijn verlanglijstje staan dus lang hebben we daar niet over na hoeven denken. Kes heeft een heel erg innemend en opgeruimd karakter, is erg mensgericht, heeft een mooi herstelvermogen naast dat ze ook nog eens mooi gebouwd is met een hele witte vacht en heel mooi donker neuspigment. Allemaal veelbelovende kwaliteiten waarvan we hopen dat ze die ook nog heeft als ze later volwassen is.


 


 


       

 

         
         
         

  Best kept Secret de la Azzurra

  Dos Blancos Roco   Chacal do Vale do Iquiri
  Aikan Aixa de Blanco que Trabajan
  Francesca de Lig-Ray Sakin   Caleb de Lig-Ray Sakin
  Blancos del Pinar Cleo
  Synergy White Queen   Utopia Thor Furie   Cedargetter's Malachi
  Margritte's Xena
  Bimbadeen Snow Doll   Rosehill Zulu Warrior
  Rosehill Daisy Doll
 
 


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volgt
  Heupdysplasie : Volgt
  Elleboogdysplasie : Volgt
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Volgt
  Degeneratieve Myelopathie : Volgt
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : N/N (VRIJ)
  Dilution : D/D (VRIJ)
  Beharing : Stokhaar (K/L = langstok dragend)
  Fokgoedkeuring : Volgt
 


 

Ik heb tot het laatst getwijfeld tussen de twee langstok meisjes in het nestje. Op gebied van exterieur en karakter hadden beide dametjes hele aantrekkelijke -maar verschillende- eigenschappen en dat maakte het er niet makkelijker op. Uiteindelijk heb ik dan toch de knoop doorgehakt en besloten dat pupje Lime aan mijn kennel verbonden zou blijven. Pupje Lime heet Isa en het was vanaf haar geboorte al duidelijk dat zij een langstokvacht zou krijgen, iets wat we graag wilde. Isa heeft dus een mooie langstokvacht, ze heeft een prachtige donker dropneusje en een prima bouw voor zover we daar echt iets zinnigs over kunnen zeggen op deze leeftijd. Daarnaast heeft ze een leuk innemend karakter en is echt een mensenhondje.

We kunnen bijna niet wachten om te zien hoe ze uitgroeit maar daarvoor zullen we toch nog wel een jaartje of twee geduld moeten hebben.


 


 


       

 

         
         
         

  Erijane's Royal Odin

  Surefire Special Forces Silverstar   WF's Devlyn's White Warrior
  Westfield's Ice Ice Baby
  Erijane's Lena   Avathar Lothian Kann Schimmelpfeng
  Erijane's Ghadiesha
  Crystal Moon's Ice Ice Baby   Egeborg's Ghandi   Egeborg's Aslan
  Assia's Alina Tikka
  Phoebe aen den Noordendijck   Otso's Obsidian Taien
  Hope and Glory aen den Noordendijck
 
 


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volgt
  Heupdysplasie : Volgt
  Elleboogdysplasie : Volgt
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Volgt
  Degeneratieve Myelopathie : Volgt
  Hemofilie A Factor VIII : Volgt
  Maligne Hyperthermie : N/N (VRIJ)
  HUU : Volgt
  Dilution : Volgt
  Beharing : Stokhaar
  Fokgoedkeuring : Volgt
 

 

 

 
 

 

                                                               
                                                                        ©  2000-2019 Y. Philippi  Do not use or reproduce anything from the Crystal Moon website without written permission