Zwitserse Witte Herder Kennel Crystal Moon  sinds 1996 Berger Blanc Suisse White Swiss Shepherd Dog  pups puppies rashond raad van beheer Breeze import honden dekreuen rasvereniging rasclub rzwh werkhoond
 
         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Ik ben Markéta van kennel Taien heel erg dankbaar dat ze haar hartendiefje Obi aan ons heeft toevertrouwd. Natuurlijk zullen wij alles in het werk stellen hem een prachtig mooi leven te bezorgen omringd met veel liefde, iets wat echt niet moeilijk is met het innemende karakter van hem! Obi is een hele lieve hond, die het liefste de hele dag speelt en geen genoeg kan krijgen geknuffeld te worden.
Zijn prachtige moeder mag zich Tsjechisch en Sloveens Jeugdkampioen noemen, Pools National Winner en BBI World Winner 2008.
De vader van Obi is de bijzondere & machtig mooie Engelse reu Otso van wie Obi overduidelijk zijn looks heeft meegekregen.
Obi heeft een niet allerdaagse afstamming dus zijn wij heel erg blij dat hij onze bloedlijnen komt versterken.

Omdat Obi pas op volwassen leeftijd bij ons is komen wonen heeft hij zijn fokgeschiktheidskeuring behaald volgens de strenge regels van de Tsjechische kennelclub CMKU en deze goedkeuring is overgenomen door de officieel erkende rasvereniging waarbij wij zijn aangesloten. Hij heeft uitsluitend perfecte gezondheidsuitslagen en ook is hij in het bezit van de vereiste showkwalificaties. 

 


 


         
         
         
         

  Firepool Otso

  Bricketwood White Supremo for Firepool   Bricketwood Crown Prince
  Tabarka Blanc of Bricketwood 
  Hamshill Peony Blossom of Firepool   Kenmillto Reflection
  Kenmillone Threeways Girl
  Chantal Taien   Surefire Obi Wan Kinobi   Regalwise Z'Surefire of Juel
  Surefire's Gretta
  Gara z Veselé Rodiny   Williams General Eisenhower
  Angie z Veselé Rodiny
   


  Herkomst : Import Tsjechië
  Hoogte : 61.5 cm
  Gebit : Volledig schaargebit
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED-0 (VRIJ)
  MDR1 gendefect : +/+ (VRIJ)
  Ogen : VRIJ
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/DM
  Beharing : Langstokhaar (L/L)
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificering CMKU 2012
 
 


Soms kom je zo iets bijzonders tegen dat je hart er sneller van gaat kloppen....zo verging het mij toen ik dit knappe heerschap tegen kwam op het web! Na eerst een heleboel vragen te hebben afgevuurd, duizend dingen te hebben uitgezocht en een heleboel regelwerk, hebben we de knoop doorgehakt en besloten om Daim naar Nederland te laten overkomen vanuit het verre Brazilië.
Daim's moeder is Braziliaans kampioen en een kleindochter van de fameuze multi kampioen Fox Mulder en zijn vader heeft een totaal onbekende bloedlijn voor Europa. Daim is een hele grote vrijdoos, erg aanhankelijk en super lief voor het eigen gezin. Daarnaast kan hij goed overweg met andere honden en dieren, is hij een goede bewaker van huis en haard en zijn ballen in alle maten enorm favoriet.

Daim is uitgegroeid tot een hele leuke hond die ontzettend graag dicht bij je in de buurt is maar ook helemaal verliefd is op zijn grote vriendinnetje Kikay. Een levensgenieter dus :) 

 


 


         
         
         
         

  Ladypark Wolf of Greece

  Ladypark Polar Bear   Kansas von Freigang
  Ira Kaniman
  Shiva of Foppish Lion   Lion of Foppish Lion
  Brenda of Foppish Lion
  Neve Poars   Ventana MBS-4 Chacal   Caracante's Al Manara
  Chamorro's Kelly
  Luana das Dunas Brancas   Alhambra's Fox Mulder
  Khan el Mary Zaina IBN Super
   


  Herkomst : Import Brazilië
  Hoogte : 62 cm
  Gebit : Volledig schaargebit
  Heupdysplasie : HD-C
  Elleboogdysplasie : ED-VRIJ
  MDR1 gendefect : +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Röntgenologisch vrij van afwijkingen
  BAER Gehoor : Beiderzijds horend
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N
  Beharing : Stokhaar

 


Al enige tijd had ik mijn oog laten vallen op een Argentijnse reu met een interessante bloedlijn. Daarnaast was hij Argentijns Showkampioen en had ook nog eens mooie gezondheidsuitslagen. Een mooie combinatie van schoonheid en gezondheid dus! Echter het importeren van een pupje van zover weg heeft elke keer toch wel heel wat voeten in de aarde weet ik uit ervaring. Het toeval wilde dat ik samen met een collega fokker rond aan het kijken was in Europa naar een nieuwe aanwinst voor haar kennel en langzaamaan nam het plan om gezamenlijk een hond te importeren vastere vormen aan. Natuurlijk was het geen toeval dat er op dat moment een nestje in Argentinië geboren was van de reu die hoog op mijn verlanglijstje stond. Toen bij navraag bleek dat ook de moeder van het nestje perfecte gezondheidsuitslagen had was de knoop snel doorgehakt! Na (voor ons gevoel) heeeeeeeel lang wachten zette ons reutje Kayoz op 17 december zijn eerste stapjes op Nederlandse bodem. Een prachtig langstok reutje met een mooie witte vacht, donkere ogen, een zwart dopneusje en prachtig mooie zwarte nageltjes maar bovenal een hondje met een heerlijk karakter. Ondanks zijn 3 dagen lange reis kwam hij vrolijk, blij en speels op Schiphol aan.

Wij willen zijn fokkers Cecilia en Manuel Jose Farinas van kennel Kupal Kuyen enorm bedanken dat zij hun mooiste reutje naar ons hebben willen sturen, we zullen er alles aan doen om hem een mooi, gelukkig en fijn leven te bezorgen.

2016 update: Kayoz ontwikkelt zich subliem, zijn eerste gezondheidsuitslagen zijn binnen en tot nu toe perfect! In 2016 zullen we de laatste onderzoeken doen en hem aanbieden voor de fokkeuring van de Rasclub voor Zwitserse Witte Herders!

Kayoz is co-owned met Ivana Bakker van kennel Secret Diamonds 

 


 


         
         
         
         

  Chacal do Vale do Iquiry

  Andy do Vale do Iquiry   Alhambra's Bonno II
  Alhambra's Dara
  Meg do Rancho o Pastor   Alhambra's Thall
  Mell das Dunas Brancas
  Maia White so White   Ralph White so White   Calfu de Hannu Hankko
  Calana von Basel
  Princess de Blancos del Sur   Alex de Blancanieves
  Ikana de White Shadow
   


  Herkomst : Import Argentinië
  Hoogte : 64 cm
  Gebit : Volledig schaargebit certificaat RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED Vrij
  MDR1 gendefect : +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Vrij '15
  ECVO Ogen : Vrij '16
  BAER Gehoor : Beiderzijds horend
  Hypofysaire Dwerggroei : N/N (VRIJ)
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N (VRIJ)
  Beharing : Langstok (L/L)
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificering RZWH 2016
 
Tevens is Kayoz getest op: Mucopolysacc. Type 7 Normaal | Ciliary Dyskinesia Primary Normaal | IGS Normaal | Heuplaxiteit 1 Drager | Neuronal Ceroid Lipofuscinosis 5 Normaal | CSNB Normaal | X-SCID Normaal | Erfelijke Cataract HSF4 Normaal | Cyclic Neutropenia Normaal | rcd3-PRA Normaal | TNS Normaal | Hyperuricemie Normaal | PLL Normaal | CMR1 Normaal | gPRA Normaal | Brachyurie Normaal | Dermatofibrose Normaal | CLAD Type III Normaal | Cardiomyopathy Dilated Normaal| Heuplaxiteit 2 Drager | Myotonia Congenita 2 Normaal | Galblaas Murocelie Normaal

 


It's Magic!

Altijd op zoek naar iets bijzonders kwam ik de Argentijnse fokker van Magic op het spoor en raakte erg enthousiast. Uiteraard moest er eerst nog het nodige uitgeplozen worden zoals de bloedlijn, de gezondheidsuitslagen van de ouders, familie én......ook de fokker moest nog willen meewerken. Want een pupje uit Argentinië naar Nederland laten verhuizen is niet niks.

We hadden het grote geluk dat zijn fokker Fernando Roderigues alle medewerking verleende. Helemaal in de wolken waren we toen bleek dat er ook nog eens langstokjes in het nest waren die aan onze eisen voldeden. Door de ervaring die we inmiddels hebben met vervoerders die de pups perfect begeleiden op hun reis, hebben we alles meteen kunnen regelen voor de reis naar Nederland van Magic én zijn zusje Yeana (kennel Secret Diamonds). Daarna begon het lange wachten tot ze naar Nederland mochten komen.

Na wat een eeuwigheid leek de duren zijn de pups dan eindelijk hier en wow wat zijn we in onze nopjes! Prachtige pups met mooi pigment, vrolijke kwispelhondjes die alles en iedereen super leuk vinden. Wij willen de fokker dan ook enorm bedanken voor deze bijzondere aanwinsten. Magic is co-owned met Lian die ook zijn dagelijkse mamma is.

Magic is uitgegroeid tot een hele fijne hond, blij, jong en wat onbezonnen ;) Hij is totaal niet terughoudend, kan goed overweg met andere honden (reu en teef) en is helemaal verliefd op kleine kinderen. 

 


 


       

 

         
         
         
   

 

 

 

 


  Herkomst : Import Argentinië
  Hoogte : 63 cm
  Gebit : Volledig schaargebit certificaat RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED-Vrij
  Patella Luxatie : Normaal-Vrij
  MDR1 gendefect : MDR1 +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Röntgenologisch vrij - 7 rugwervels
  ECVO Ogen : Vrij '17
  BAER Gehoor : Beiderzijds horend
  Maligne Hypertermie : N/N (VRIJ)
  vWD Type 1 : N/N (VRIJ)
  Hemofilie A Factor VIII : N/N (VRIJ)
  Dilution : D/D (VRIJ)
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N (VRIJ)
  Beharing : Langstokhaar
  Fokgoedkeuring : Fokgeschiktheidscertificering RZWH 2017
 
Magic is getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embark" DNA test. Hij is in totaal op 165 genetische afwijkingen getest waaronder verschillende erfelijke afwijkingen die gevalideerd zijn voor ons ras. Hij is op alle afwijkingen vrij bevonden en kan deze dus ook niet door geven aan zijn nakomelingen. Daarnaast is zijn DNA getest op een groot aantal kenmerken die ook handig zijn om rekening mee te houden binnen de fokkerij.

 

Uit het nestje van Italiaanse Joolz en Argentijnse Kayoz wilden we niet alleen een teefje aanhouden maar ook een reutje. Het was niet erg makkelijk om een keuze te maken omdat er een aantal reutjes voor mij er uitsprongen waarbij we kijken naar exterieur en karakter voor zover dat mogelijk is op de puppy leeftijd. Gaandeweg kreeg ik toch dat 'speciale gevoel' bij 2 reutjes en 1 daarvan is onze Ego geworden die door zijn pleeggezin liefkozend tot DJay is omgedoopt. Een prachtig stokhaar reutje met al een heel stoer hoofd, uitmuntend neuspigment en heerlijk karakter.

De omschrijving uit zijn puppy -karaktertest- verslag:

"Heel rustig, vriendelijk en vrolijk, open en sociaal hondje met belangstelling voor de omgeving. Altijd vrolijk kwispelend en heel mensgericht. Maakt op een hele mooie en fijne manier contact, heel vriendelijk en bijna 'bescheiden'. Is niet snel onder de indrukt en onderzoekt en besnuffelt de omgeving en aangeboden voorwerpen op een rustige manier. Speelt graag en brengt speeltjes al terug naar tester, wil graag samenwerken/spelen."

Djay is uitgegroeid tot een grote jongen, altijd vrolijk, open, blij en enthousiast. Hij is nog jong dus nog volop in ontwikkeling maar van wat we nu al zien worden we erg blij!


 


 


         
         
         
         

  X-citing X-Factor de Kupal Kuyen

  Chacal do Vale do Iquiry   Andy do Vale do Iquiry
  Meg do Rancho o Pastor
  Maia White so White   Ralph White so White
  Princess de Blancos del Sur
  Fata della Luna di Casa Praderio   Axel di Casa Praderio   Wayne
  Lalla
  Nausica Vicky   Brian Praderio
  Barbi Praderio
   


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : 66.5 cm
  Gebit : Volledig schaargebit keuring RZWH
  Heupdysplasie : HD-A
  Elleboogdysplasie : ED-0/1
  MDR1 gendefect : +/+ (VRIJ)
  Rugafwijkingen : VRIJ '19 - 7 rugwervels
  Ogen : VRIJ '18
  Degeneratieve Myelopathie : Volgt
  Beharing : Stokhaar (K/L)

 

Mag ik aan u voorstellen, onze aanwinst en hoop voor de toekomst, Erijane's Beautiful Mind met als roepnaam Jaxs.

Na al jaren regelmatig te hebben gezwijmeld bij het zien van de lijnen van de moeder van Jaxs stuitte ik per toeval op de nestverwachting van kennel Erijane. Ik was natuurlijk meteen erg enthousiast want ook pappa's lijn vond ik interessant! Ik was dan ook erg blij dat de fokker me op de reserveringslijst wilde plaatsen. Daarna begon het lange wachten of er genoeg pupjes zouden worden geboren.....en wat was ik gelukkig toen ik te horen kreeg dat er čcht een reutje voor ons bij zat! Meerdere keren per week kreeg ik een update met nieuwe foto's en toen de pups 5 weken waren ben ik op puppybezoek geweest. En oh oh wat een leuke pups, tussen de stokhaar pupjes was 1 langstok reutje: liefde op het eerste gezicht maar....ook bij deze kennel wordt gekeken naar de match dus moest ik nog geduldig afwachten tot 7 weken. De blijdschap was enorm toen ik te horen kreeg dat langstokje Jaxs mijn kleine nieuwe ventje zou worden. Het voelde als de kers op de slagroom!

Ik wil zijn fokker hartelijk bedanken dat ze mij een pupje uit haar bijzondere nestje heeft gegund, ik ben zo blij met Jaxs. Voor nu gaan we eerst genieten van een mooie puppytijd en daarna hopen we dat hij net zo mooi uitgroeit als ik nu verwacht! Ik ben in de wolken....


 


 


         
         
         
         

  Erijane's Oh Jay

  Ambassador   Longfield Kuruay
  Odette Biale Wzgorza
  Erijane's J-Lo   Alexios Cea of the Heart of Lothian
  Erijane's Voice of Beauty
  Uta-Lulu von Amira Asagera   Worrywort King Odin Obi   Royal Ready Set Go
  Worryworth Buttermilk Mountain
  Charm Jada Loujuan    Loujuan Predictably Calculated
  Anything but Ordinary of Loujuan
   


  Herkomst : Nederland
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volgt
  Heupdysplasie : Volgt
  Elleboogdysplasie : Volgt
  MDR1 gendefect : +/+ (VRIJ)
  Maligne Hypertermie : N/N (VRIJ)
  Rugafwijkingen : Volgt
  Ogen : Volgt
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N (VRIJ)
  Beharing : Langstokhaar

 


 

Wij zijn helemaal in de wolken met onze heerlijke nieuwe aanwinst die naar de roepnaam Fender luistert. Al enige jaren had ik de fokker van Fender in mijn vizier en toen zij deze voor ons hele interessante combinatie maakte was ik gelijk erg enthousiast. Maar uiteindelijk hebben we een aantal weken moeten wachten of één van de reutjes aan ons wenslijstje zou voldoen, denk daarbij bv aan het hebben van 2 testikels, niet onbelangrijk voor een toekomstige dekreu (onze droom). Daarnaast wilde we heel graag een DM vrije reu dus heeft de fokker DNA naar GensSol gestuurd om dat te laten onderzoeken. Met die uitslag in de hand was de keuze snel gemaakt en werd meneertje zwart onze nieuwste aanwinst. Daarna begon het lange wachten tot Fender eindelijk op 4,5 maand leeftijd zijn pootjes op Nederlandse bodem zette na een lange vlucht vanuit Los Angeles. Wij willen zijn fokker hartelijk bedanken dat zij één van haar bijzondere pupjes aan ons heeft willen verkopen, er tot ruim 4 maanden voor heeft willen zorgen en hem na een lange autorit van ruim 7 uur in Los Angeles heeft afgegeven bij degene die met hem naar Nederland zou vliegen.

Fender zal getraind worden in de obedience en wij hopen dat hij daar ooit op hoog niveau wedstrijden in zal gaan lopen. Maar dat is toekomstmuziek, voor nu is het al een beetje een puber en gaan we hem daar eerst goed doorheen helpen.

Fender is co-owned met Ivana Bakker van kennel Secret Diamonds


 


 


         
         
         
         

  Bellevue's Falko vom Silver Raye

  Arko vom Moyer Haus   Brody Phedra of Yentl's Yard
  Angela von Lassetter
  Angelica's Silver Raye   Angelic's Edge of Reality
  Angelic's Jessie Blue
  Meine Silberne Fraulein von Bellevue   Ryker Stone   Buck Collins I
  Cashmere VI
  Sadie Mallie Louise   Silver's LP Flashes Seegar
  LP Flash's Lady in Red
   


  Herkomst : Amerika
  Hoogte : Volgt
  Gebit : Volgt
  Heupdysplasie : Volgt
  Elleboogdysplasie : Volgt
  MDR1 gendefect : Volgt
  Maligne Hypertermie : Volgt
  Rugafwijkingen : Volgt
  Ogen : Volgt
  Degeneratieve Myelopathie : SOD1 N/N (VRIJ)
  Beharing : Stokhaar (K/L = langstok dragend)

 

 

 

                                                               
                                                                        ©  2000-2020 Y. Philippi  Do not use or reproduce anything from the Crystal Moon website without written permission