Zwitserse Witte Herder Kennel Crystal Moon  sinds 1996 Berger Blanc Suisse White Swiss Shepherd Dog  pups puppies rashond raad van beheer Breeze import honden dekreuen rasvereniging rasclub rzwh werkhoond
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Photo Lex Iding for Crystal Moon

WE HEBBEN NIEUWS!

 

** DE PUPJES ZIJN GEBOREN **

 
     

 

 

   

Safe Guardian's Xclusive for You "SHAE"

 

Secret Diamonds Jazz it Up "ODIN"

     

 

HD-A | ED-Vrij | MDR1 +/+ | DM N/DM | Rug Vrij |
MH N/N | HUU N/N | Dwerggroei Normaal | CH N/N

 

HD-A | ED-0/1 | MDR1 +/+ | DM N/N | Rug Vrij |
MH N/N | HUU N/N | CH N/N

De kogel is door de kerk en we hebben ons oog laten vallen op Secret Diamonds Jazz it Up met als roepnaam Odin. Odin is een mooie langstok reu die de titel VZWH Clubkampioen 2022 draagt en net als Shae goedgekeurd is voor fokdoeleinden door de rasvereniging. Beiden zijn volledig Embark getest en verder vrij van alle erfelijke afwijkingen van het Embark panel. Deze kunnen ze dan ook niet doorgeven aan hun pupjes.

Omdat Shae homozygoot voor het stokhaar gen is maakt de vacht variŽteit van de reu niet uit en zullen alle pupjes een stokhaar vacht hebben. Dit nestje is dus een buitenkansje voor stokhaar liefhebbers.

Nadat Shae loops was geworden hebben we drie keer bloed laten prikken om te zien hoe hoog het progesteron stond en op 19 januari was het zover dat we groen licht kregen voor de dekking. We hadden het grote geluk dat mooie Odin een weekend bij ons mocht logeren, Shae is dan ook drie opeenvolgende dagen gedekt. Wat een genot was het om Odin hier te hebben en mee te maken. Ik heb zelden zo'n lieve, fijne en stabiele reu meegemaakt die in een vreemde omgeving zich zo van zijn beste kant liet zien. Alleen daarom al hoopte ik dat de dekking succesvol zou zijn en ....... dat was het!!!

Op dag 33 van de dracht zijn we voor een echo naar de kliniek geweest en al direct kwamen de vruchtblaasjes in beeld. Helemaal in jubelstemming heb ik buiten het goede nieuws direct gedeeld met Odin's baasjes en eigenaar!

Het duurt nog een paar weken maar dit zal het enige Crystal Moon nestje zijn dat in 2024 zal worden geboren dus we gaan er extra van genieten.

DE PUPJES ZIJN OP 19 MAART GEBOREN, NEEM EEN KIJKJE OP DE GEBOORTE PAGINA VOOR HET LAATSTE NIEUWS!
 

STAMBOOM VAN DE C PUPJES

   Secret Diamonds Jazz it Up

  Ultimo Taien   Neros du Glacier des Loups
  Britta z Novťho Lichtenbergu
  Secret Diamonds Care About You   X-citing X-Factor de Kupal Kuyen
  Secret Diamonds Amazing Dream
  Safe Guardian's Xclusive for You   Royal Praderio Born in the USA   Royal von Tasz Classic
  Royal I'm Here for the Party
  Let them Talk More of Safe Guardian's   Hamshill White Wizard of Kabokane
  Kenmilleven Ceres
 
 
 

Wij fokken volgens de richtlijnen van de erkende rasvereniging VZWH en de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland.
Onze pupjes worden in de huiskamer geboren waar zij ook hun vaste slaapplaats hebben zodat ze optimaal in aanraking komen met allerhande dagelijkse geluiden en bezigheden! Daarnaast besteden wij ruime aandacht aan allerlei aspecten van de socialisatie zodat onze pupjes optimaal gesocialiseerd naar hun nieuwe baasjes kunnen verhuizen. Uiteraard worden onze pups voorzien van een ID chip, zijn onze pupjes in het bezit van een officiŽle stamboom en een DNA profiel als bewijs dat de ouders ook daadwerkelijk de ouders zijn.

Neem ook gerust een kijkje op de sites van ons O nestje om een impressie te krijgen van de eerste 8 weken in het leven  van een Crystal Moon pupje >> O-NESTJE

Mocht u interesse hebben in een Crystal Moon pupje dan kunt u contact opnemen voor meer informatie.
 

Door de wetgeving waarbij pups pas op een leeftijd van 15-16 weken naar het buitenland mogen verhuizen na een rabiŽsvaccinatie en 21 dagen incubatietijd, hebben wij helaas moeten besluiten geen pupjes meer naar het buitenland te laten verhuizen.

 

 
 
                                                               
                                                                        ©  2000-2024 Y. Philippi  Do not use or reproduce anything from the Crystal Moon website without written permission