Zwitserse Witte Herder Kennel Crystal Moon  sinds 1996 Berger Blanc Suisse White Swiss Shepherd Dog  pups puppies rashond raad van beheer Breeze import honden dekreuen rasvereniging rasclub rzwh werkhoond
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  23 JANUARI 2021

 
  Bellevue Footloose and Fancy Free 'Fender'

Na lang wachten en veel telefoontjes naar de Raad van Beheer waren we heel erg blij dat de RvB alles in het werk heeft gesteld om de inschrijving van Fender in het NHSB snel rond te krijgen, eveneens een groot dank je wel aan Maarten Kappen dat hij een gaatje in zijn drukke agenda vrij heeft gemaakt om Fender te röntgenen zodat de foto's maandag mee zouden worden genomen in de beoordelingen. En wat duurde de maandag lang....maar super blij met het mooie resultaat:

HD-A : Botafwijking 0 | Norbergwaarde 40 | OA
ED-VRIJ op alle 6 onderdelen

Daarnaast is ook zijn rug op de röntgenfoto gezet:
Rug geen afwijkingen | 7 lendenwervels
Ook de Embark resultaten mochten er zijn: vrij op alle 180 geteste afwijkingen!

 

Nu alle onderzoeksresultaten compleet zijn is Fender ook goedgekeurd voor de fok! We zijn echt super blij met alles! Met zijn goedkeuring zijn ook zijn eerste 2 dates definitief geworden, meer daarover binnenkort op de website.
Fender is co-owned met Ivana Bakker van kennel Secret Diamonds

 

  HOT NEWS

 
Afbeelding kan het volgende bevatten: hond, buiten en natuur, de tekst 'crystal Moon's Match made in Heaven BERAZURA LA AZZURRA KEPT SECRET DE CRYSTAL MOON'S GOLDEN LIGHT OF LOVE HD-A ED-0 MDR1 BACKFREE BACK N/N ΜΗ HUU N/N D/D BROWN B/b HEMOPHILIA N/N WD N/N FULL DENTITION SCISSOR BITE LONG COAT HIGH DIVERSITY BREEDING ICENSE WWWWITTEHERDER.NET'   Afbeelding kan het volgende bevatten: hond, buiten en natuur, de tekst 'Bellerue FooHoose and Fancy Free FENDER'
     
CRYSTAL MOON'S MATCH MADE IN HEAVEN   BELLEVUE FOOTLOOSE AND FANCY FREE
Eind november zijn we met Cacchia naar de fokkeuring van de RZWH geweest. Heel blij kunnen we melden dat zij is goedgekeurd voor fokdoeleinden dus nu kunnen we zoetjes aan gaan denken aan haar eerste nestje eind 2021, begin 2022!   Ook Fender was uitgenodigd om zich te laten zien tijdens de aankeuring voor een FCI stamboom en ondanks mijn eigen zenuwen waren de 2 keurmeesters ons goed gezind en mag hij zich vanaf nu een Zwitserse Witte Herder noemen!
 

 17 DECEMBER 2020


Afbeelding kan het volgende bevatten: hond, buiten en natuur, de tekst 'Tigabo Kluriga Klara SEPTEMBER 2007 17 DECEMBER 2020 JAEVA'
 


  2 DECEMBER 2020 

 
Afbeelding kan het volgende bevatten: hond, buiten en natuur, de tekst 'Erijane Beautiful ErijaauifuldJAX Mind JAXS' ERIJANE'S OH JAY UTA-LULU VON AMIRA ASAGERA HD-A ED-0 MDR1 BACK FREE N/N N/N HUU DILUTION D/D HEMOPHILIAA N/N VWD TYPE N/N LONG COAT FULL DENTITION SCISSOR BITE HIGH DIVERSITY DLA WWWWITTEHERDER.NET'   Erijane Beautiful Mind Jaxs

Na enkele weken wachten op de Embark DNA uitslagen van Jaxs kunnen we helemaal blij melden dat hij vrij is voor 189 genetische afwijkingen waaronder:

MDR1
DM
HUU
MHvWD1
Hemofilie A

Daarnaast had hij al een perfecte A heupuitslag en ED vrij!
Ook zijn rug was vrij van afwijkingen.
 

     

  2 NOVEMBER 2020


Zaterdag de 31ste was het zover en zijn Jaxs en zijn baasjes naar Eersel gekomen om Jaxs door Maarten Kappen te laten röntgenen op heupdysplasie, elleboogdysplasie en voor een beoordeling van de rug.

Ondanks de hoopvolle beoordeling van de dierenarts bleef het spannend tot maandagavond de uitslag in ons account vermeld stond. Helemaal blij kunnen we melden dat Jaxs officieel beoordeeld is met HD A en ED VRIJ! Ook waren er geen afwijkingen te zien aan de rug en heeft hij 7 lendenwervels.

Inmiddels is er een DNA swab naar Amerika gestuurd voor alle andere genetische uitslagen!
 

Erijane Beautiful Mind   : HD-A (VRIJ): Botafwijking 0 | Norbergwaarde 40 | goede aansluiting!!
    : ED-VRIJ op alle 5 onderdelen
    : Rug geen afwijkingen aan de lumbale wervelkolom | 7 lendenwervels
     

  22 AUGUSTUS 2020 

 
  Crystal Moon's Lil' Miss Lollipop (Phoebe x Magic)

Vandaag ontving ik fantastisch nieuws uit Finland!
Mooie Liona heeft de zware Finse karaktertest met glans doorstaan en met +153 punten gehaald. Ook is ze schotvast!
Het behalen van de karaktertest is heel erg belangrijk want anders mag je niet met een hond fokken.

Daarnaast mag Liona ook weer een titel aan hij lijstje toevoegen namelijk die van Fins Kampioen want om dat toegekend te krijgen moet je behalve de nodige certificaten (CAC's) ook een geslaagde karaktertest uitslag hebben.

Liona is:
Fins Kampioen 2020
Nordic Junior Winner 2018
Nordic Winner 2018
Swedish Junior Winner 2018
Helsinki Junior Winner 2018
Helsinki Winner 2018

Een dikke proficiat voor Liona en haar vrouwtje Johanna Ojala!

     

  4 JULI 20208 FEBRUARI 2000  -  8 FEBRUARI 2020

  8 FEBRUARI 2015

     

15 Jaar geleden werd het eerste Crystal Moon nestje geboren. Afgelopen jaren heb ik veel geweldige mensen leren kennen, fijne collega fokkers, super pupouders, een aantal fijne vrienden leren kennen. We hebben met hele fijne pleeggezinnen kunnen samenwerken en nog, waardoor we de bloedlijnen hebben kunnen uitbreiden en voortzetten waarmee we fokken.

Ik wil iedereen enorm bedanken die de afgelopen 15 jaar deel heeft uitgemaakt van de mooie tijden en uiteraard een enorme knuf voor alle honden die er voor gezorgd hebben dat we zijn waar we zijn anno 2015 XXX. Op naar nog een aantal mooie jaren :)

 

       
Photo Lex Iding for Crystal Moon
                                                               
                                                                        ©  2000-2021 Y. Philippi  Do not use or reproduce anything from the Crystal Moon website without written permission