Zwitserse Witte Herder Kennel Crystal Moon  sinds 1996 Berger Blanc Suisse White Swiss Shepherd Dog  pups puppies rashond raad van beheer Breeze import honden dekreuen rasvereniging rasclub rzwh werkhoond
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 DE PUPJES VAN KAYA EN RASTUS ZIJN ER!!!

In de loop naar zondag begon Kaya wat meer te hijgen. Officieel was ze de donderdag erop pas uitgerekend dus ging ik er niet vanuit dat het al zover zou zijn. Was haar temperatuur de hele week netjes rondom 38įC, vlak voor het slapen gaan die zondag was de temperatuur gedaald naar 37.3C, wat later die nacht nog verder zou dalen naar 36.9įC. Uiteraard sliep ik al bij Kaya voor het geval dat, maar van slapen kwam echter niet veel met een dame waarvan de bevalling inmiddels was begonnen met voorweeŽn en zich ook elk uur wilde ontlasten. Toen Kaya 's morgens haar voeding liet staan wist ik dat het niet lang meer zou duren.

Iets na 11.00 uur verloor Kaya vruchtwater en niet lang daarna begonnen de persweeŽn en werd om 11.50 uur het eerste reutje geboren, een aardige dikzak van 540 gram. Binnen een half uurtje werd hij gevolgd door zijn zusje, een teefje van maar liefst 560 gram, waarna elk uur een pupje werd geboren. Helaas bleek Kaya het vijfde pupje niet uit te kunnen drijven, hoe hard ze ook perste en hoe ze ook haar best deed. Na een dikke 2 uur echt persen werd het duidelijk dat we hulp moesten inroepen dus na goed overleg met de dierenarts hebben we besloten de andere pups te laten halen. Omdat we 6 pups op de echo hadden gezien ging ik uit van nog 3 pupjes gezien haar omvang, de dierenarts dacht nog zeker 4, maar zoveel als het er uiteindelijk werden, hadden we geen van allen verwacht. De een na de andere pup werd geboren en een heel team van Anicura Eersel hielp de pupjes opwrijven en tot ademen te stimuleren. En dat lukte tot grote opluchting van ons allemaal. Als laatste haalde de dierenarts nog een grote pup eruit die al compleet besmeurd was met groen (placenta) weefsel. Ze gaf als eerste reactie dat ze niet dacht dat die nog zou leven omdat hij al helemaal uit de vliezen los van de placenta was, echter haar tweede reactie was, oh maar ik voel een hartje en ook dat reutje begon zich te weren na flink opgewreven te zijn. Uiteindelijk zijn er nog 8 pups geboren wat het totaal op maar liefst 12 pupjes bracht; 4 reutjes en 8 teefjes. Grote dank dus ook aan de dierenartsen en assistentes van de dierenkliniek!

Met Kaya ging het snel de goede kant op en vanaf de eerste minuut liet ze weer zien wat een geweldig moedertje ze is. Alle pupjes hadden een bovengemiddeld gewicht en sommigen waren met recht zwaargewichtjes waarover meer in de update van week 1!

Hieronder een foto impressie van de geboorte en de eerste dagen, veel plezier!
 


Het kleed in de werpkist wordt op een hoop 'gegraven' Daar is nummer 1
Kaya begint meteen het pupje te wassen Kaya is nog echt enorm
Een teefje voegt zich bij haar oudere broertje Inmiddels zijn het er 4
Reutje groen heeft al mooi pigment 3 op een rij
Het 12tal is compleet Het zijn er echt wel veel
Vermoeide mamma met haar kroost tijdens het verschonen van de werpkist

<< OUDERS

 

WEEK 1 >>

 
                                                               
                                                                        ©  2000-2021 Y. Philippi  Do not use or reproduce anything from the Crystal Moon website without written permission