Zwitserse Witte Herder Kennel Crystal Moon  sinds 1996 Berger Blanc Suisse White Swiss Shepherd Dog  pups puppies rashond raad van beheer Breeze import honden dekreuen rasvereniging rasclub rzwh werkhoond
 









 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Photo Lex Iding for Crystal Moon

 

** LENTE PUPJES OP DE PLANNING **

 
     

 

 

   

CRYSTAL MOON'S ICE ICE BABY 'KAYA'

 

ELORAH ZETA "RASTUS"

     

 

HD-A | ED-Vrij | MDR1 +/+ | DM N/N |
Rug Vrij | Ogen Vrij | MH N/N | HUU N/N

 

HD-A | ED-Vrij | MDR1 +/+ | DM N/N |
Rug Vrij | MH N/N | HUU N/N

 
Wij hebben een nieuwe nestplanning en zijn helemaal in onze nopjes. We hopen namelijk in mei op een mix nestje stok en langstok pups uit een unieke combinatie. Dit wordt Kaya's tweede nestje en ik ben heel erg blij dat de eigenaar van Rastus mij een dekking heeft toegezegd van haar bijzondere reu.

Rastus is een uit AustraliŽ geÔmporteerd reu uit voor Europa unieke lijnen. Wij hechten veel waarde aan diversiteit en zijn blij dat ook andere fokkers de noodzaak daarvan inzien waardoor we deze mooie combinatie kunnen maken.
Kaya komt uit authentieke Deense lijnen naast de Engelse lijnen via onze geweldige Obi. Kaya wordt getraind in het zoeken van mensen -zowel levend als dood- en haalt daar de voor haar nodige voldoening uit. We zoeken voor deze pups mensen die ook actief met hun herder willen gaan trainen, denk hierbij aan verschillende takken van hondensport.

Beide honden zijn helemaal gezond getest met vrije heupen en ellebogen, zijn vrij bevonden voor het complete Embark DNA panel waar op ruim 200 genetische afwijkingen wordt getest, wat betekent dat ze deze afwijkingen dus ook niet zullen doorgeven aan hun nakomelingen. Uiteraard zijn beiden ook goedgekeurd voor fokdoeleinden door de rasvereniging.

Kortom we zijn echt heel erg opgetogen over deze combinatie en kunnen niet wachten tot het zover is!
 

STAMBOOM VAN DE PUPJES

  Elorah Zeta Rastus

  Elorah Phoenix   Phoenix Bryan's Boy
  MCFarlane's Molly
  Ladyhawk White Beauty   Ladyhawk Bluey
  Ladyhawk Dolly
  Crystal Moon's Ice Ice Baby   Egeborg's Ghandi   Egeborg's Aslan
  Assia's Alina Tikka
  Phoebe aen den Noordendijck   Otso's Obsidian Taien
  Hope and Glory aen den Noordendijck
 

 

Er is geweldig nieuws te melden, 7 weken geleden is Kaya succesvol gedekt voor de knappe Rastus en verwachten we medio mei Kaya's tweede en tevens laatste nestje. Extra speciaal dus! Het gaat erg goed met Kaya en ze krijgt al een echt puppy buikje. Volgende week zullen we alles in gereedheid brengen voor de naderende geboorte maar daarover later meer.

Vanaf nu zullen we een beperkt aantal geÔnteresseerden op onze puppy-lijst plaatsen, uiteraard na uitwisseling van informatie en wederzijds enthousiasme. Bij interesse kun je een mail sturen naar crystalmoon@chello.nl

HOERAAAAAAA DE PUPJES VAN KAYA EN RASTUS ZIJN GEBOREN > LEES HET VERHAAL HIER!


 
 

Wij fokken volgens de richtlijnen van de erkende rasvereniging en de Normenmatrix van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland. Onze pupjes worden in de huiskamer geboren waar zij ook hun vaste slaapplaats hebben zodat ze optimaal in aanraking komen met allerhande dagelijkse geluiden en bezigheden! Daarnaast besteden wij ruime aandacht aan allerlei aspecten van de socialisatie zodat onze pupjes optimaal gesocialiseerd naar hun nieuwe baasjes kunnen verhuizen. Uiteraard worden onze pups voorzien van een ID chip, zijn onze pupjes in het bezit van een officiŽle stamboom en een DNA profiel als bewijs dat de ouders ook daadwerkelijk de ouders zijn.

Neem ook gerust een kijkje op de sites van ons O nestje om een impressie te krijgen van de eerste 8 weken in het leven  van een Crystal Moon pupje >> O-NESTJE
 

Door de wetgeving waarbij pups pas op een leeftijd van 15-16 weken naar het buitenland mogen verhuizen na een rabiŽsvaccinatie en 21 dagen incubatietijd, hebben wij helaas moeten besluiten geen pupjes meer naar het buitenland te laten verhuizen.
 

Af en toe zijn wij op zoek naar een permanent pleeggezin zodat het voor mijn kennel mogelijk blijft interessante en belangrijke bloedlijnen te behouden zonder de honden tekort te doen en ze een optimaal fijn hondenleven te bezorgen met alle aandacht en liefde die ze nodig hebben. Wij zoeken voor onze honden mensen bij wie de hond een deel van het gezin is, mensen die actief met de hond bezig willen zijn en dus ook bereid zijn verschillende honden/gehoorzaamheidscursussen te volgen en daar ook de tijd voor hebben, binnen een acceptabele straal van Veldhoven wonen en bij voorkeur ervaring hebben in het opvoeden van een hond. GeÔnteresseerden die het leuk vinden om het fokken van dichtbij mee te maken kunnen voor meer informatie contact opnemen per MAIL voor verdere informatie.

 
 
                                                               
                                                                        ©  2000-2021 Y. Philippi  Do not use or reproduce anything from the Crystal Moon website without written permission