Zwitserse Witte Herder Kennel Crystal Moon  sinds 1996 Berger Blanc Suisse White Swiss Shepherd Dog  pups puppies rashond raad van beheer Breeze import honden dekreuen rasvereniging rasclub rzwh werkhoond
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 We hebben een fijne puppy week achter de rug, week 5 alweer!

De pups groeien als kool en 'snappen' het eten sinds een paar dagen heel goed en sindsdien gaat hun schaal gretig leeg. Ze drinken nog wel het nodige bij Minga maar omdat zij inmiddels is teruggezet van 4x zoveel voeding dan normaal naar 3x zoveel wordt er iets minder melk aangemaakt en daardoor worden de pups gestimuleerd hun KVV te eten. Dat eten heeft ervoor gezorgd dat de pups afgelopen week rond een kilo zijn aangekomen en meneertje groen zelfs bijna 1300 gram!!

GESLACHT KLEUR BANDJE GEWICHT WEEK 1 WEEK 2 WEEK 3 WEEK 4 WEEK 5
TEEF ROZE 510 gram 1020 gram 1640 gram 2260 gram 2750 gram 3710 gram
REU BLAUW 369 gram 810 gram 1430 gram 2010 gram 2540 gram 3520 gram
REU GROEN 486 gram 1020 gram 1700 gram 2410 gram 3040 gram 4300 gram
TEEF GEEL 534 gram 1070 gram 1830 gram 2480 gram 2930 gram 4060 gram

Inmiddels vonden de pups dat de puppyren veeeeeeeeeel te klein was geworden voor hun avontuurlijke aard en dat wisten ze vocaal heel goed over te brengen. Ze lopen inmiddels dus dan ook gezellig rond, slapen onder de stoelen en alleen bij de grote poetsronde en als er een boodschap moet worden gedaan gaan ze terug de puppy ren in. Uiteraard slapen ze er ook nog in. We hebben een bench in de ren gezet zodat de pups wennen aan iets als een bench, andere keren vinden de pups het soms niks maar dit stel nam het al snel in gebruik om er lekker in te slapen, precies waar hij voor bedoeld is!

De pups zijn een stuk mobieler, maken kleine sprintjes, huppelen er op los en maken zelfs al kleine spelbogen bij het uitdagen. Ook worden de speeltjes af en toe 'dood geschud' en beginnen ze ook af en toe mamma Minga uit te dagen. Het is een hele leuke leeftijd!

We hebben bericht gekregen van de chipper en de pups worden aan het begin van de nieuwe week gechip en zal wangslijm worden afgenomen ten behoeve van het DNA profiel om vast te stellen dat de ouders ook echt de ouders zijn. Ook is de afspraak voor de puppy-test gemaakt en staat de eerste titersessie in de agenda. De pups zijn afgelopen week voor de tweede keer ontwormd en zijn hun nageltjes weer geknipt. Kortom we liggen heel goed op schema. Definitief kunnen we melden dat de vachtvariŽteiten bekend zijn, we hebben 2 stokhaar pupjes en 2 langstokjes.

Veel plezier met de foto impressie van week 5 en deze week ook weer eens portretjes van het viertal!
 


Yeahhh we hebben een tunneltje Gezellig ermee spelen in de woonkamer
Je kunt er-dooooooorrrrr Maar ook gewoon flink je tandjes erin zetten
Meneertje blauw trekt het tunneltje de hele kamer door
Lekker samen eten Alleen is nog beter, heb ik lekker meer
De bench is meteen in gebruik genomen Er wordt lekker in geslapen
Knappie Met een kraakspeeltje bezig
Kiekeboe Leuk spelen met het mobiel
Voor ieder wat wils "Mee helpen" poetsen
Lekker lui Halllooohooo
Bijna in slaap... ...In dromenland
Tot volgende week

 


<< WEEK 4

PORTRETJES WEEK 5

WEEK 6 >>

 

 

                                                               
                                                                        ©  2000-2020 Y. Philippi  Do not use or reproduce anything from the Crystal Moon website without written permission